Udfrielse i vor tid

Danielle Strickland, der er officer i Frelsens Hær, kobler i denne bog den bibelske fortælling om jødernes udfrielse fra Egypten sammen med vor egen private livshistorie. Alle er trælbundne, det er nærmest et livsvilkår, men der findes en vej ud. Sådan lyder det opmuntrende budskab. Eller sagt med bogens undertitel: Ikke længere slave, men barn af Gud.

Bogen viser – på forskellig vis – hvordan hårde prøvelser og livsbekræftende håb tit går hånd i hånd. Dens mange beretninger er udtryk for en mild og venlig kristendoms-indstilling. Det er en bog, som er missionerende på den gode måde uden at være missionerende på den mindre gode, men mere fordømmende måde.

Her passerer menneskene forbi vore øjne, og vi formår at fastholde dem i al deres brogede mangfoldighed. Forfatteren forstår nemlig den kunst at vise læseren, at de alle har empati behov. Så kan det være den nu afdøde sydafrikanske frihedsaktivist Nelson Mandela, der i mange år måtte leve i ufrihed; det kan være den prostituerede kvinde eller narkomanen i Nåleparken, eller måske er det et gadebarn på Haïti, et land, der er tvunget i knæ på grund af fattigdom, naturkatastrofer og korruption.
Det kommer sig i grunden ikke så nøje. Gud ønsker alle deres frihed.

Igen og igen viser Danielle Strickland sig som den varmeste fortaler for den frihed, som – med Paulus’ ord – Kristus har givet os, og som vi må fastholde for ikke igen at komme under åg (Galaterbrevet 5,1). Et meget sympatisk projekt.

Bogen er et pletskud fra det lille forlag ProRex. Projektet er vigtigt – på den lille som på den store bane. Et evighedsperspektiv, der nuancerer og op-dimensionerer den enkeltes daglige kampe: friheden. Medrivende skrevet, engagerende fremlagt. Dertil kommer, at alle bogens afsnit afsluttes med nogle få spørgsmål til den gode eftertanke.

Det skal ikke bebrejdes forlaget, hvis man får mere at se fra hendes hånd på dansk.

Danielle Strickland: ”Ultimativ udfrielse.” 192 sider • 200 kr.
Forlaget Prorex