Forstå kærlighed til Israel

Kærlighed til Israel henviser til flere sider af vor kristne tro, hvor Tillid til Biblen blev anmeldt af Henri Nissen i Udfordringen 11. august 2017, mens Forventning til Jesu Kristi Genkomst udkommer i 2019.

Det hele hænger sammen, og det centrale spørgsmål for forfatterne er: Hvorfor har vi som kristne et specielt forhold til Israels folk? Svaret er: Det begynder med Guds kærlighed!

Hvorfor netop Israel?

Når Gud har udvalgt jøderne som redskab for hans kærlighed til hvert eneste menneske i verden, så må det få konsekvenser for den kristne kirkes forhold til Israel, skriver forfatterne.

Bogen giver en god indførelse i motivationen til at elske Israel og fortæller om udvælgelsens årsag og formål samt gør det klart, at Gud elsker hele verden. Det er forklaret kort, nøgternt og pædagogisk.

Målet med Israels særstilling blandt alle jordens folkeslag er således ikke at udelukke andre, men at inkludere alle jf flere bibelvers. Her er et lyspunkt det voksende antal messianske jøder, dvs. Jesus-troende, som viser frem til vækkelse.

Forfatterne skriver om Israels fremtid: ”Læg mærke til den!”. Det er spændende at læse om Israels historie, Moses’ profetiske tale ved afslutning af ørkenvandringen, og hvordan vi kan se, det begynder at ske i vor tid. Her er flere bibelske profetier beskrevet vel vidende, at ikke alle kristne er enige i forståelsen.

Bogens sidste sider har en tidslinje over Israels historie frem til 2014, men da bogen er udkommet i maj 2018, har en læser fortalt mig, at der mangler stof frem til 2018!

Israel og Kirken – kærlighed i praksis

Forfatterne minder ud fra Biblen om, at Jesus var jøde. Vi læser om kirkens historie i forhold til Israels folk, som slutter med: ”at kirken har et kald til at elske Israels folk. Af mange grunde” (s.34).


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Elsk Israel. Når vi gør det, bliver også vi et redskab i Guds hånd – en kanal for hans kærlighed til sit ejendomsfolk” (s. 44). Forfatterne opfordrer til at elske Israel med gode konkrete forslag: forbøn for Israel, besøg, blive volontør, støtte økonomisk, være fortaler og undervise om Israel, være vidnesbyrd for jøder.

Bogen kan varmt anbefales til alle, som ønsker at formidle, hvorfor Israels folk er kirkens kald, men også til dem, der ønsker at forstå den bibelske begrundelse – fremfor politiske forhold. Bed om Helligåndens lys til at forstå Kærlighed til Israel!

Hakon Christensen og Ole Andersen
Kærlighed til Israel
48 sider • 45 kr.
Ordet & Israel


Artiklen fortsætter efter annoncen: