Gode eller dårlige nyheder?

Rico Tice har både gode og dårlige nyheder til læseren i sin bog “Tal om Jesus: også når det er svært.” Tice minder os om, at evangelisation kommer med en pris, men at det er prisen værd.

Jeg er imponeret over denne bog. Tice begynder med de dårlige nyheder først. Alle som forkynder evangeliet vil få knubs. Som han forklarer det, findes der en smertetærskel, som man skal overskride for at række ude til folk.

Vi har vores undskyldninger for at undgå denne del af kristenlivet, men Tice minder os om, at der er kun et valg. Vi har oplevet Guds ubetingede kærlighed, og verden omkring os har brug for denne kærlighed.
Når vi endeligt indser det behov, kommer der endnu et spørgsmål: Hvordan kan vi udføre opgaven, når vi ikke er kaldet til at være evangelister? Tice har et svar til læseren.

Evangeliet beskrevet, så alle kan huske det

Bogen tilbyder læseren et nyt og friskt perspektiv. Da vi ikke alle er evangelister, har mange af os det svært med at evangelisere. Tice peger på, hvordan vi alle sammen har vores personlighed. Paulus og Peter i Bibelen har hver deres metoder til at forkynde evangeliet på, og den samaritanske kvinde, som mødte Jesus ved brønden, havde noget helt tredje.

Tice beskriver en 3-punkts forklaring af evangeliet, som er let at huske. Han skriver også en del om de problemer, vi oplever, når vi fortæller andre om Jesus i vores tid. Han giver gode råd til at håndtere disse problemer.

Han forklarer behovet for at evangelisere, og han har gode forslag til at udeføre opgaven. Det er en bog, som jeg gerne læser igen og igen, og jeg anbefaler den til alle troende.

Rico Tice og Carl Laferton: Tal om Jesus – også når det er svært
122 sider • 99,95 kr. • Lohse