Jeg føler det som om djævelen vil overtage mit liv

Mine tanker spænder fra frygt og angst til tvivl på Guds ords sandhed og tvivl om min frelse.

Kære Orla Lindskov
Jeg er en kristen mand i slutningen af trediverne. Jeg kommer i en god menighed. Jeg er lykkeligt gift og har tre børn. Så alt burde jo være godt. Men det er det bare ikke.

Jeg har et problem, som er blevet værre med årene. Det påvirker mig legemligt, da det tit giver mig hovedpine.

Problemet er, at jeg kæmper med tanker. Vel at mærke med de forkerte tanker. Det føles, som om djævelen vil ind i mit hoved. Jeg håber ikke, at jeg er ved at blive psykisk syg. Mine tanker spænder fra frygt og angst til tvivl på Guds ords sandhed og tvivl om min frelse.

Men det værste er nu nok mine seksuelle fantasier, som ikke holder sig inden for Bibelens rammer, hvis jeg kan udtrykke det sådan. Disse fantasier giver mig en skrækkelig skyldfølelse.

Nogle gange går min tvivl som sagt på, om jeg stadig vandrer på frelsens vej. Jeg er nemlig opdraget indenfor en streng form for kristendom. Mon alle kristne kan få denne form for tvivl på deres frelse?

Jeg anser mig selv for at være dygtig og intelligent. Det bliver ofte bekræftet på mit arbejde. Men min tvivl er en frygtelig sten, jeg går med i min sko. Det bevirker, at jeg til tider føler skrækkelig smerte. Jeg bliver bange for at leve; men endnu mere bange for at dø.

Jeg føler, at jeg er sund og rask og stærk. Men der er noget, der halter, når mine forkerte tanker endda kan give mig hovedpine.

Jeg føler mig helt kraftesløs. Jeg kæmper for at stå imod de forkerte tanker. Men det lykkes sjældent.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg lider nederlag.

Hvad vil du mene, jeg skal gøre? Der må være en udvej for mig.
Venlig hilsen
Manden med de
forkerte tanker

SVAR:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus brugte altså Guds ord som en kraft til at afvise djævelens fristelser og til at afvise tvivl. Det samme kan vi gøre i dag, når vores tanker bliver angrebet.

Gør som Jesus – kæmp med Guds ord

Kære mand med de forkerte tanker
Kristne kan til tider komme i tvivl om deres frelse. Det sker tit, når kristne af Helligånden bliver overbevist om synd, de har begået. Selv om de bekender deres synd og af Gud modtager tilgivelse, så sætter djævelen alligevel sit angreb ind for at fylde dem med tvivl netop om deres frelse.

Tvivl er et af djævelens foretrukne angreb på vores tanker. Han prøver at bringe os i tvivl om alle Bibelens løfter. Ikke kun om løftet om frelse.

Angrebet med tvivl brugte djævelen helt tilbage til skabelsen mod de første mennesker, mod Adam og Eva.

Djævelens hug imod hovedet gik først ud over Eva. Djævelens foretrukne tvivls-tema var dengang, som det er i dag: ”Mon Guds ord er sandt?”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var altså mod hovedet djævelen rettede sit hug, da det lykkedes at forføre Eva. Lyt blot til slangens ord til Eva: ”Mon Gud virkeligt har sagt?”

Han vil bruge de samme ord til at så tvivl i os i dag, også i dig.

Hvor ligger årsagen til vores mangel på kraft som kristne i dag?

Hvor ligger årsagen til den kraft, som de første menigheder, som de første kristne havde?

Årsagen til deres kraft var, at de første kristne bekendte: ”dette er den sejr, som har sejret over verden, vores tro,” dvs. troen på Guds ord.

Vores nederlag som kristne skyldes meget ofte, at vi giver plads for tvivlen.

”Grib frelsens hjelm og Åndens sværd, som er Guds ord.” det læser vi i Efeserbrevet kap. 6, vers 17.

Det er skrevet af Paulus.

Hvad kan Paulus nu mene, når han siger, at vi som kristne skal have vores hoved dækket med frelsens hjelm?

Han mener, at djævelen netop retter sine sværdhug mod vores hoveder, og djævelens sværd er tvivlen.
Vore kristne forfædre havde frelsens hjelm spændt fast om hovedet. De troede urokkeligt på Guds ords løfte om frelse ved troen på Jesus Kristus. Tvivlens og vantroens slag mod deres hoveder prellede af.
Hvad mener Paulus så efterfølgende med, at vi skal gribe Åndens sværd, som er Guds ord?

Jo, forstanden kan bringe mennesker bort fra Gud, når den bliver gjort blind af tvivl og vantro. Kan vi da stå imod tvivl og vantro? Hvad er vores våben?

Vores våben er Åndens sværd, som er Guds ord. Uden at bruge det sværd kan en kristen meget let give efter for tvivl og vil som du ende i mørke.

Men se nu på Jesus.

Da Jesus efter sit ørkenophold blev fristet af djævelen, da brugte han netop Åndens sværd. Han besvarede djævelens fristelser med ordene: ”Der står skrevet.” Han brugte altså Guds ord som en kraft til at afvise djævelens fristelser og til at afvise tvivl. Det samme kan vi gøre i dag, når vores tanker bliver angrebet.

Lad mig give eksempler på hvordan du kan fægte med Guds ords sværd, når djævelen bringer dig i tvivl om din frelse. Sig f.eks. disse skriftsteder mod djævelen. Disse steder kan give dig fred, for disse steder giver djævelen kvalme:

”For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.”( Johannes-evangeliet kap. 3, vers 16 ).

Hæftet er udgivet af Kristent fællesskab og kan rekvireres gratis på tlf.nr. 29916977.

Eller:

”For hvis du med din mund bekender, at Jesus er Herre, og du i dit hjerte tror, at Gud har oprejst ham fra de døde, skal du frelses.” ( Romerbrevet kap. 10, vers 9 ).

Til slut vil jeg gerne varmt anbefale et lille hæfte i lommeformat, som indeholder et rigt udvalg af skriftsteder fra Bibelen. Disse skriftsteder kan du bruge som Åndens sværd, når du angribes.

Der er desuden ord fra Bibelen til trøst og opmuntring i alle livets svære situationer.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

OPLEVELSER:

Kære Orla Lindskov
Jeg vil lige give dig en forsinket tilbagemelding. Det synes jeg, at jeg skylder dig.
For nogle år siden modtog jeg en salvedug fra dig. Den var til en hjerneskade, som jeg havde erhvervet på mit arbejde.
Jeg vil nu med glæde fortælle dig, at den salvedug har hjulpet mig meget.
Med venlig hilsen
L.

Kære Orla Lindskov
Hjertelig tak for forbøn og for den efterfølgende salvedug, du sendte mig.
Jeg er nu helt fri for smerterne i min ryg.
Tak til vores store Gud og til hans vidunderlige søn, Jesus Kristus.
Kh. fra
En kvinde, som Jesus helbredte.