’Bevar mig vel’ – nyt online kursus mod stress

Det nytter ikke bare at løbe stærkere, mener Dansk Kristelig Sygeplejeforening.

– Mennesker, der oplever at have svært ved at nå det hele, har mere brug for en sofa end krav om at øge effektiviteten, mener projektleder Annette Langdahl.

Dansk Kristelig Sygeplejeforening tilbyder med start den 5. november et kursus i stress-forebyggelse med kristent fortegn.

Antallet af stress-sygemeldte er højere end nogensinde, og medarbejdere, der ”besidder en god portion psykisk robusthed” efterspørges.

Sårbarhed som styrke

Robusthed er tilsyneladende noget, man kan opnå ved hårdt arbejde, og som man kan trænes og coaches til.

Dansk Kristelig Sygeplejeforening har en anden tilgang. DKS ønsker nemlig at sætte fokus på, hvordan man bliver bevaret som et helt menneske i et fortravlet sundhedssystem, og har derfor udviklet et onlineforløb under navnet ’Bevar mig vel’. Her er fokus på den enkeltes sårbarhed, som ses som en styrke og kilde til vækst.

Kurset er udviklet i et samarbejde mellem DKS og sygeplejerske og stresscoach Helle Gottenborg.
– Sundhedsvæsenet ønsker robuste medarbejdere. Men hvor skal vi finde robustheden? Hvor skal vi finde den indre styrke, som efterspørges? spørger Helle Gottenborg og fortsætter:

”Din sårbarhed bliver din styrke, når du tør stå ved, at du ikke kan alle ting, og at du er elsket med alt, hvad du er, også din utilstrækkelighed.”

– Din sårbarhed bliver din styrke, når du tør stå ved, at du ikke kan alle ting, og at du er elsket med alt, hvad du er, også din utilstrækkelighed, siger sygeplejerske og stresscoach Helle Gottenborg.
Forløb med kristne værdier

Projektleder Annette Langdahl, som er medudvikler og underviser på forløbet, supplerer:

”Vi har lavet et forløb, der er anderledes, og som har de kristne værdier som klangbund. Her er ingen krav om at ”øge effektiviteten”. Mennesker, der i forvejen oplever at have svært ved at nå det hele, har mere brug for en sofa! Der er heller ingen garanti som ”Bliv stressfri på to uger!”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:At blive bevaret tager tid, og den enkelte kan følge forløbet i sit eget tempo med tid til at mærke efter, hvad der skal til, for at lige netop jeg kan blive bevaret som det hele, sårbare menneske, jeg er. Og som vi alle sammen er!”

Kurset omfatter 6 moduler og foregår online. Der åbnes for tilmelding i uge 43. Man kan læse mere på https://dks-forum.dk