Cannabis giver åndelig forurening

Og forskningsresultater fra udlandet er fyldt med diverse advarsler om bivirkninger, understreger lægen Charlotte Bech.

– Forskning i Holland, Israel, Italien, Spanien og Sverige viser gode grunde til at holde sig langt væk fra cannabis, siger lægen Charlotte Bech.

– Cannabis bør hverken godkendes til medicinsk brug eller legaliseres! Vi bør sende et klart signal til alle om, hvad der er rigtigt og forkert i livet – specielt til yngre mennesker under 25 år, hvor hjernen ikke er færdigudviklet. De er derfor endnu ikke helt i stand til at tage selvstændige beslutninger med vidtrækkende konsekvenser, siger Charlotte Bech.

Der er for mange negative bivirkninger vurderer lægen, som er ekspert i alternativ behandling.

– Cannabis svækker først og fremmest vores bevidsthed og vores kognitive evner. Det betyder, at cannabis dybest set svækker vores evne til at sanse det, som er abstrakt, forfinet og forædlet. Det svækker vores evne til at sanse noget højere – som positiv energi, positiv atmosfære, livskraft, livsenergi, og måske kan vi endda tale om, at det svækker vores evne til at sanse Guds nærvær, Guds kraft, Guds vilje og Guds Helligånd, advarer hun.

Forskere fra bl.a. Israel, Sverige, Spanien, Italien og Holland er kommet med alarmerende resultater, der giver gode grunde til at holde sig væk fra cannabis.

– Man har fundet sammenhænge mellem brugen af cannabisolie og svækkelse af ens hukommelse, indlæringsevne, intellektuelle formåen, evne til at tage sunde beslutninger samt ens evne til at bevare sin mentale klarhed og følelsesmæssige balance, fortæller Charlotte Bech.

Hun har studeret forskningsresultater fra lande, hvor man har undersøgt brugen af cannabisolie.

– I Amsterdam, hvor salg og brug af cannabis jo er lovligt, har forskere påvist, at brugere har markant færre af de små grå hjerneceller – specielt i de centre af hjernen, som har at gøre med hukommelse og selvkontrol.

– Dette er blevet bekræftet af forskere i Italien, som analyserede 14 undersøgelser med mere end 700 deltagere, hvoraf den ene halvdel var cannabis-brugere, og den anden halvdel ikke var brugere. De italienske forskere er også nået frem til, at brugere har markant færre små grå hjerneceller – specielt i de centre af hjernen, som har at gøre med hukommelse og selvkontrol, oplyser lægen, der har en privatklinik i København.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Spanske forskere har også fundet hjernemæssige ulemper.

– Et forskerteam i Spanien har vist, at brugen af cannabisolie forringer hjernens evne til at fungere som et samlet netværk – og desuden forringer hukommelsesprocesser, siger hun.

Påvirker fostre

Lægen advarer om, at det også påvirker næste generation.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Undersøgelser fra Boston har vist, at når børn – både som fostre i mors mave, som mindre børn og som teenagere – bliver udsat for cannabis, er der større tendens til aggressioner og vrede. Der foreligger desuden nu undersøgelser, der viser, at børn har udviklet fødevareallergi, når de har været udsat for passiv rygning med cannabis. Cannabis nedsætter evnen til at blive gravid og få sunde børn, både for mænd og kvinder. En ny undersøgelse fra Californien viser nedsat fertilitet hos mænd, nedsat sædkvalitet, og nedsat maskulin hormonproduktion, siger Charlotte Bech.

I Sverige peger forskernes undersøgelser på, at gravide skal være på vagt:

– Karolinska Institutet har vist, at brugen af cannabisolie hos mødre forringer fostres hukommelse. Desuden har svenskerne påvist, at det også svækker hjernecellernes interne struktur – de ændrer form og bliver mindre stabile. Det fører til, at hjernecellerne bliver mindre velegnede til at fungere på en intelligent måde.

– Mekanismen bag er klarlagt af forskere fra Israel, som har vist, at cannabisolie binder sig til en såkaldt CB1-receptor i hjernen og resten af nervesystemet i kroppen. Det betyder en forringelse af hukommelsen og indlæringsevnen. Og svækker i det hele taget brugernes følelsesmæssige og intellektuelle funktioner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Mange tidligere undersøgelser, men også nye undersøgelser, har vist en klar sammenhæng mellem brugen af cannabis og skizofreni – og en lille forhøjet risiko for at få psykoser. Brugen af cannabisolie øger også risikoen for at få depression og anfald med panikangst, advarer lægen.

”Som læge mener jeg, at der er mange andre behandlingsmetoder, som kan være til gavn for mennesker med alvorlige sygdomme. Specielt til de meget syge bør cannabis undgås – fordi det svækker livsviljen, livskraften og evnen til at kæmpe for livet og helbredet”

Farligere end tobak og alhohol

Hun understreger, at det er langt mere farligt at være bruger af cannabisolie end at ryge eller drikke alkohol.

– Når et stof som cannabis optages og virker direkte i hjernen, svarer det til, at terrorister får adgang til cockpittet og begynder at svække piloterne, så de ikke længere kan tænke klart eller tage intelligente beslutninger. Og det påvirker, hvad der sker med flyet, siger hun.

Altså en meget farlig situation.

– Hverken almindelig tobak eller alkohol er centralvirkende stoffer – det vil sige, at de ikke er stoffer, der går ind og virker i centralnervesystemet på samme måde.

– Alkohol og tobak går IKKE ind i selve cockpittet, men bliver ude i flyvemaskinen og er derfor ikke til så stor fare for flysikkerheden, forklarer lægen.

Hun påminder om, at i gamle dage i Fjernøsten var en sikker måde at passivisere undersåtterne at sørge for, at der var statsligt drevne opiumshuler, hvor folk kunne gå hen og ligge i en døs. Så var man sikker på, at der ikke blev oprør eller revolution – og at dem, der sad på magten og pengene, roligt kunne fortsætte deres forehavender.

– Cannabisolie har en tilsvarende effekt som opium – idet begge er centralvirkende stoffer, der sløver opmærksomheden, hukommelsen og bevidstheden, tilføjer hun.

5 grunde til at holde sig fra cannabis

Efter at have gennemgået forskningsresultaterne fra de seneste måneder peger Charlotte Bech især på følgende gode grunde til at holde sig langt fra cannabis:

1. Det slører bevidstheden, som er en af vores vigtigste ressourcer. Cannabis virker i centralnervesystemet og dæmper den mentale klarhed, svækker viljestyrken, livsenergien og livskraften. Det betyder, at man ikke længere har samme kraft og styrke til at kæmpe for at blive eller forblive rask, søge job eller i det hele taget leve et godt og sundt liv, hvor man har overskud og overblik til at vælge det, som er sundt.

2. Nedbrydningsprodukter hober sig op i fedtskederne omkring nerverne – både i det centrale og i det perifere nervesystem. Det er en kronisk tilstand, som varigt belaster nervesystemet.

3. Det fører til øget risiko for psykoser, skizofreni, depressioner og andre mentale sygdomme.

4. Det giver en dårlig hukommelse og koncentrationsevne – samt andre problemer med kognitive evner … til at tale, skrive, regne, tage beslutninger og prioritere hvad der er vigtigt og ikke vigtigt.

5. Det skader fostret, hvis en kvinde bliver gravid, og det ved kvinden i den fødedygtige alder ofte ikke, om hun bliver – medmindre hun er nonne og lever i kloster eller afholdenhed, understreger lægen.

Undersøgelserne, hun refererer til, har været publiceret i internationalt anerkendte lægevidenskabelige tidsskrifter som bl.a. Journal of Psychiatric Research, Psychiatry and Clinical Neurosciences, EMBO Journal samt Neuroimage. Og de peger på, at cannabis er et psykoaktivt biologisk stof, som tilsyneladende har neurotoxiske virkninger – det vil sige virker som en form for gift på nervesystemet, herunder hjernen.