Fint og nyttigt arbejdsmateriale

Det er nok rigtigt, at det altid vil være kompliceret at være barn, uanset den tid det er født ind i. Børn er nemlig – i sagens natur – både uerfarne og uforberedte på tilværelsen.

Det er slet ikke blevet nemmere ved, at rammen idag hedder et globaliseret, verdsligt, pluralistisk samfund, men det rådes der fint bod på med dette studie- og arbejdsmateriale for kristne familier. En manual, der gør det muligt for dem bedre at kunne manøvrere rundt i det brogede landskab.

Hæftets syv afsnit giver idéer og – undertiden tiltrængt – inspiration til en række altid relevante problemstillinger. De enkelte afsnit følger et fast mønster, som de fleste vejledere vil finde brugbare. Emnerne er alle udfordret af pluralismen: dannelse; hjemmets præg; at søge Gud sammen; traditioner og rammer; køn og seksualitet; skolen og endelig de digitale medier.

Gode, relevante øvelser, spørgsmål og tankevækkere runder den lille, anbefalelsesværdige publikation fint af.

Børn og unge har brug for en robust tro i vor turbulente verden. ”Det betyder ikke, at de skal være fri for tvivl og spørgsmål eller være immune over for andres meninger og erfaringer. Robusthed handler om, at troen har rod i børnenes identitet og gennemsyrer deres karakter,” skriver udgiverne (s. 4).

Kristent Pædagogisk Institut, Luthersk Missions Børn og Unge, Børne- og UngdomsOase, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og teologi-bureauet Helsyn står bag den lille, fine, nyttige udgivelse. Velegnet til både gruppearbejde, som kursus eller i hjemmet. Og lige til at gå til.

”Børn i pluralisme. En robust barnetro i en turbulent tidsalder” 60 kr. + porto
Kan bestilles gennem KPI, mail: chp@kpi.dk – eller tlf. 2840 5314