Ordet og Israels leder 60 år

Den 16. oktober kunne Ordet og Israels generalsekretær, cand. theol. Ole Andersen, Frederiksværk.fejre sin 60 års fødseldag.

Ole Andersen har foruden teologi studeret jødisk litteratur og historie, både i København og under et to-årigt studieophold på Det hebraiske Universitet i Jerusalem. Som nyuddannet teologisk kandidat blev Ole Andersen ansat i Ordet og Israel, hvor han har arbejdet for at formidle bevægelsens formål: ”at kristne får Bibelens syn på Israel, og at jøder må få Bibelens syn på Jesus som Messias”.

Ole Andersen har således undervist både i kirker, missionshuse og bibelskoler i Danmark men har også flere gange årligt besøgt Israel for at undervise volontører og kursister der.

”Bogens to hovedtemaer er: Hvordan skal kristne i det 21. århundrede forstå de ældgamle bibelske profetier om Israel? Hvad siger disse profetier om det moderne Israel og dets fremtid?”, skrev Udfordringens formand, Stig Christensen, i en anmeldelse af ’Slutspillet om Israel’.
Israel og Tusindårsriget

Det er også blevet til en række bøger fra Ole Andersens hånd, blandt andet en kommentar til Ezekiels Bog i serien Credo Kommentaren, ’Når Guds rige kommer. Tusindårsriget og den nye jord’ udgivet på Ordet og Israels Forlag samt ’Slutspillet om Israel. Bibelens profetier og verdenshistorien’, som er udgivet af Forlagsgruppen Lohse.

Ole Andersen har også taget aktivt del i debatten om Israel og Mellemøsten blandt andet gennem en række artikler.

I 1990 var han med til at starte Selskab for Bibelsk Arkæologi, og han har i en årrække været redaktør for tidsskriftet TEL.

For nylig har generalsekretæren også bidraget til debatten i Kristeligt Dagblad om brugen af Det Gamle Testamente i kristne gudstjenester med indlægget ”Mon ikke Jesus og apostlene ved bedst?”

Ole Andersen, der er med i ledelsen af Frederikssund Frimenighed, er gift med Krista, som han mødte i Israel under studietiden. De har tre børn og to børnebørn.


Artiklen fortsætter efter annoncen: