Video-andagter med humor og kant
Kristelig Handicapforening tilbyder nu video-andagter til mennesker med udviklingshandicap.
– Vi vil gerne have folk til at grine, men det er endnu vigtigere for os, at de får noget at tænke over, siger Jonas Bock Nielsen.
Han henvendte sig sidste år til Kristelig Handicapforening med en god idé: Hvad med at lave video-andagter for handicappede og lægge dem på YouTube?
Den idé var handicapforeningen med på. Resultatet er nu lanceret på Kristelig Handicapforenings YouTube-kanal ”Jesustid”.
Hér lægges der hver torsdag aften en ny video ud. I videoklippene griber Jonas Bock Nielsen og hans medstudievært, Philip Møller Nielsen, fat om livets store spørgsmål.
– Hensigten med en andagt er altid at få os til at tænke over, hvem vi selv er, og hvem Gud er. Det er også målet med Jesustid. Vi forsøger at nå målet ved hjælp af visuelle effekter, dialog, drama og gimmicks i stedet for lange taler med masser af ord og forklaringer, siger Jonas Bock Nielsen.
Yngre målgruppe
Målgruppen er især yngre mennesker med udviklingshandicap.
– YouTube som medie tiltaler mange yngre, som er vant til at hente deres indhold her. For nogle mennesker med et handicap, eksempelvis autisme, vil det desuden være en fordel, at dagens opbyggende input ikke er afhængigt af, om man har lyst og overskud til at bevæge sig ud ad døren.
Videoformen giver fornemmelsen af godt selskab alligevel, siger Kristelig Handicapforenings landsleder, Tove Søgaard, som straks var tændt på idéen om video-andagter.
Via økonomisk støtte fra FUV (Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter) lod en projektansættelse sig gøre.
Video-andagterne er produceret med tanke på beboerne på foreningens 12 bofællesskaber rundt om i landet, men målgruppen er bredere.
– Vi håber i akkurat lige så høj grad at nå hjemmeboende unge med et handicap. Responsen, som Jesustid indtil videre har fået, melder desuden om en endnu bredere målgruppe, nemlig alle der kan lide underholdende og direkte snak om kristentro og -liv, siger Tove Søgaard.
Har også gæster
Hver af video-andagterne har form af et ping-pong mellem de to værter, Jonas og Philip. Jonas i rollen som den lidt ”skæve” og umiddelbare figur, og Philip som den fornuftige og jordbundne. De to værter mødte hinanden på en efterskole i 2013 og har siden haft et kreativt forløb med optræden og videoproduktion for forskellige kirkelige organisationer.
Ind imellem interviewer de gæster, og de har bl.a. haft en samtale med forfatter og tidligere sygehuspræst Preben Kok om døden.
Video-andagterne kan findes på www.youtube.com. Man skriver så ”Jesustid” i søgefeltet.
Kristelig Handicapforening blev stiftet i 1980 og har i dag tilknyttet 12 bofællesskaber for mennesker med udviklingshandicap.