Hvordan kan jeg få energi til at tjene i kirken igen?

Inderst inde vil jeg gerne involvere mig i en tjeneste igen, da jeg også oplevede, at det gav mig rigtig meget.

Hej Jørn og Karin
Jeg oplever, at det er svært at hente energien til at tjene i kirken, selv om jeg ved, at det er en vigtig del af det at være en kristen.

Jeg har i mange år stået og budt velkommen ved døren, når folk kommer ind, men så fik jeg nogle personlige udfordringer og tog nogle forkerte valg i mit liv, der gjorde, at jeg ikke længere havde overskuddet til det. Så nu er jeg gået i stå.

Jeg synes, at noget af det, jeg har gjort, gør, at det ikke er så nemt at skulle stille sig frem som en, der skal være et forbillede. Men inderst inde vil jeg gerne involvere mig i en tjeneste igen, da jeg også oplevede, at det gav mig rigtig meget.

Har I et bud på, hvordan jeg kan komme tilbage på sporet igen?
Med venlig hilsen
LH

Kære LH
Godt at du har lyst til at gøre noget for Gud, for det er jo det, som en tjeneste i en kirke handler om. Når du skriver, at det er en vigtig del af det at være en kristen, må det ses i det rigtige perspektiv.

Det er ikke vigtigt for at være en god kristen, men det er vigtigt, fordi det udspringer af et ønske om at tjene Gud. Jesus ønsker, at din grund til at tjene ham skal være, fordi du elsker ham. Det er også det, der giver energi til at tjene: At vi oplever Guds kærlighed og tjener, fordi vi elsker ham. Det er også det, der vil holde dig oppe, når mennesker før eller siden skuffer dig.

Hvis du mister energien, kan det skyldes, at du er tynget af det, der er sket. Hvis du fx har gjort noget, der er forkert, kan det blive en konstant anklage, der ligger over dit liv. Det er dog aldrig Guds vilje, at vi skal have det på den måde.

Tilgivelse er et kerneområde i den kristne tro. Bibelen siger klart, at “Guds nåde er ny hver morgen” (Klagesangene 3,23). Det betyder, at når de gamle fejltagelser og synder er bekendt, så kan vi starte på en frisk hver dag. Det er altså vigtigt at lægge fortiden bag sig og gå videre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Har du gjort noget forkert, kommer du videre ved at tage imod tilgivelse fra Gud. Du tager imod på to måder. Først og fremmest ved at sige tak for, at Jesus døde for dig, og at du er tilgivet. For det andet ved at tage imod det i tro og dermed ikke længere bebrejde dig selv for det, der er sket.

Hvis du ikke synes, at du selv kan komme videre med det, kan det være en god idé at tage en snak med din præst eller en anden fra ledelsen i din kirke om din oplevelse.

Nogle gange skal man bekende, hvordan man oplever det, for at få brudt med det, der ligger og tynger. Det renser ud, og du kan bede om tilgivelse eller få tilsagt syndernes forladelse over dit liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det kan så blive dit kontaktpunkt til tilgivelse, der gør, at du kan gå videre og være fri bagefter.

Med venlig hilsen
Jørn og Karin