Mere Jesus – mindre julemand

Flere amerikanske kirker vil gøre ’Black Friday’ til ’Bless Friday’.

En typisk Bless Friday aktivitet kan være uddeling af gratis mad til hjemløse eller andre udsatte.

En række kirker har startet bevægelsen ’Bless Friday’, som skal afløse forbrugsfesten ’Black Friday’. Kirkerne vil have fokus på Jesus og gøre godt mod udsatte grupper, skriver The Christian Post.

Det amerikanske fænomen ’Black Friday’ falder dagen efter den store familiefest Thanks-giving, som fejres den 4. torsdag i november. Den ”sorte fredag” kickstarter julehandlen med en regulær udsalgsfeber.

“Vi er her for at skabe forbindelser mellem enkeltpersoner, grupper og kirker, så de kan udføre hjælpearbejde, som kan forvandle både vore samfund og vore hjerter,” lyder forklaringen på Bless Fridays hjemmeside.

– Hvis du ikke kan deltage i en af aktiviteterne på vores hjemmeside, så lad Helligånden lede dig og din familie og vennerne til et behov i jeres lokalområde, hedder det videre.

Forbrugsfesten fra Black Friday indtil jul skal ændres til hjælpsomhed og fokus på Jesus, mener Chuck Fox.
Firmakontakt rykker

Bless Friday startede i 2010. I et interview med The Christian Post fortæller Chuck Fox, at ejendomsmæglerfirmaet RE/MAX Legacy Living i Richmond, Texas, gerne ville involveres i arbejdet.

“For første gang får vi et samarbejde med en lille virksomhed ejet af kristne, nemlig RE/MAX Legacy Living. Jemila and Patrick Winsey hørte om Bless Friday den 5. november, mindre end tre uger før Bless Friday, og de spurgte, om de måtte være med,” forklarer Fox.

Jemila Winsey har hjulpet med omtale på de sociale medier. Hun har blandt andet udsendt videoer fremstillet af Bless Fridays arrangører for at fortælle om aktiviteterne.

– Den hurtige og professionelle brug af de sociale medier og partnerskabet med et firma er altsammen helt nyt. Vi er begejstrede for at have folk involveret, som ærer Kristus og holder fokus på ham i julen, siger Fox.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ialt ti kirker medvirker i dette års Bless Friday-arrangementer. Det er en lille stigning fra sidste år.

“Vi har fået to nye kirker med i Cotulla i Texas. Cotulla er en lille by med ca. 3600 indbyggere.

Den lokale katolske kirke og Church of Christ vil besøge et plejehjem,” fortæller Chuck Fox.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mere Jesus – mindre julemand

“Vi håber, at deltagerne, når de begynder deres julefejring med at hjælpe andre, vil få mere fokus på Jesus.

Vi håber især, at Bless Friday forbinder julen og tjenesten i børnenes sind, så der bliver mindre Santa og mere Jesus,” siger Chuck Fox.

Ejendomsmægler Jemila Winsey har hurtigt og effektivt omtalt Bless Friday arrangementerne på de sociale medier.
God juleforberedelse

Bill Bray, som koordinerer volontørerne i Bless Friday for The Woodlands Community Presbyterian Church i Texas, sagde i 2016 til CP, at Bless Friday er “en meget bedre forberedelse til juletiden end Black Friday.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også seniorpastor Roger Patterson fra West University Baptist Church og Crosspoint Church i Houston, har talt med CP om kirkernes engagement. Hans menighed deltog i Bless Friday på grund af ”skønheden i selve ideen og ønsket om at lade generøsitet være i fokus under Thanskgiving og i juletiden.”

– Vi oplever, at de praktiske måder at hjælpe på bekæmper tendensen til at falde i grådighedsfælden, sagde Roger Patterson til CP i 2016.

’Giving Tuesday’

En anden reaktion mod forbrugsfesten Black Friday er den internationale Giving Tuesday-bevægelse, som nu markeres i 100 forskellige lande, skriver KPK. Her samarbejder kristne og humanitære organisationer om at få flere til at støtte gode formål med penge, tid, tøj, engagement m.m.

Giving Tuesday falder tirsdagen efter Black Friday, dvs. i år på den 28. november.