Skjold Optik giver gratis briller til socialt udsatte

Mange udsatte har ikke råd til at købe briller med korrekt styrke, derfor er man hos Blå Kors begejstrede for samarbejdet med Skjold Optik, som tre til fire gange om året besøger et af Blå Kors’ mange tilbud til socialt udsatte.

Hos Skjold Optik kan man leje et par briller. Når kunden på et tidspunkt vil leje et par nye, bliver de gamle briller ikke smidt ud, men i stedet pudset og strammet op og gemt til senere uddeling.

– For det første synes vi ikke, at brillerne skal gå til spilde. Og så vil vi gerne gøre noget godt for nogle mennesker, som har brug for det. Jeg kan godt lide, at man kan se, at det, man giver, går direkte til dem, der har brug for det, siger Peter Skjold, der er indehaver af Skjold Optik.

Skjold Optik har allerede været af sted et par gange i løbet af de sidste år på nogle af Blå Kors’ væresteder med tilbud om synstest og gratis briller. Men nu er aftalen gjort permanent.

– For os er det en oplagt måde at gøre en forskel på, fortæller Peter Skjold, der selv har været med til at dele briller og synstest ud et par gange.

– Det plejer at være en rigtig god oplevelse. Folk kommer ind direkte fra gaden, og mange har aldrig spekuleret over, om synet var i orden, fordi de alligevel ikke har råd til at købe briller.

Folk er blevet virkeligt glade, og flere er faktisk blevet helt rørte.

Hos Blå Kors er man meget begejstret for det nye samarbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Rigtig mange af dem, vi hjælper rundt omkring på vores væresteder, har ikke råd til at købe nye briller. En del er også noteret som dårlige betalere, og har derfor ikke mulighed for at lave en afdragsordning hos brillemanden. Jeg tror, at alle kan sætte sig ind i, hvor generende det er, hvis man ikke kan se ordentligt. Det er virkelig noget, der løfter livskvaliteten hos dem, der får hjælp, siger Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Skjold Optik besøger næste gang Aarhus den 28. februar.