Kvinder vil bede for Slovenien

Kvindernes Internationale bededag markeres ca. 40 steder i Danmark den 1. marts.

Den glade, farverige plakat for Kvindernes internationale Bededag 2019 er lavet af den slovenske kunstner Rezka Arnus. Bededagens tema er: ”Kom, alt er forberedt!”.

Kvinder fra nær og fjern mødes til Kvindernes internationale Bededag fredag den 1. marts.

Man kan læse mere om bededags-arrangementer i Danmark, Færøerne og Grønland på hjemmesiden www.kvindebededag.dk

Et verdensomspændende fællesskab

Kvindernes internationale Bededag forener kvinder i mere end 170 lande i et verdensomspændende fællesskab omkring bøn og handling til gavn for kvinder og børn.

Den 1. marts starter Den Internationale Bededag ved solopgang på Vestsamoa, og bønnen fortsætter jorden rundt, indtil den sidste samling finder sted på øen Amerikansk Samoa i Stillehavet.

Fokus på Slovenien

I år er det kvinder fra Slovenien, der har udarbejdet oplægget for dagen under overskriften ”Kom, alt er forberedt!”. De har skrevet tekster og bønner til gudstjenesten, der afholdes denne første fredag i marts på alle kontinenter.

Indsamling

Hvert år samles der penge ind til sundheds- og undervisningsprojekter for kvinder og børn. I Danmark fordeles indsamlingsbeløbet i år mellem et katolsk indsamlingsprojekt til fattige børn i Tanzania og Dukore-projektet i Rwanda under baptistkirkens Kvindenetværk. Der vil under kaffen blive givet orientering om et børnehjemsprojekt i Tanzania.

Sidste år blev der i Danmark indsamlet næsten 100.000 kr. til projekter i Grønland og Indien.

Det er gratis at deltage i Kvindernes internationale Bededag, og alle kvinder er hjerteligt velkomne, oplyser arrangørerne.