Ny generation i AMC efter 25 år

David og Lene Hansen stopper som ledere af Aalborg Menigheds Center, som de grundlagde for 25 år siden, men fortsætter i misison og forbøn for bl.a. Christiansborg.

Pastor David Hansen ønsker sine efterfølgere, Tone og Kasper Rahbek, tillykke med, at de nu skal lede AMC i Aalborg.

Aalborg MenighedsCenter (AMC) fejrede i weekenden sit 25 års-jubilæum.

AMC har i mange år ledt efter en afløser for grundlæggerne af menigheden, Lene og David Hansen. Og nu er det på plads.

Det blev markeret officielt i lørdags, samtidigt med fejring af menighedens 25 års jubilæum.

– Familie, venner og kirkeledere fra hele landet, og endda fra Norge, var kommet for at fejre dagen. Salen var fyldt, og med fokus på Jesus blev der sunget, så taget løftede sig, til kendingsmelodien ”Vi bygger et alter” (for Jesus), en sang skrevet og tilegnet menigheden og byen Aalborg, fortæller Patrick Näsfors, som var med.

David Hansen talte om sit yndligseksempel på et generationsskifte i Bibelen: Elias, der giver stafetten og kappen videre til Elisa. Han regnede dog ikke med selv at skulle fare til himmels endnu, sagde han. Men han vil forsætte med at tjene og arbejde med bl.a. mission og Israel og vil gerne ind på Christiansborg og bede hver uge.

Ny generation

Det blev bemærket fra flere sider, at det er ualmindeligt med generationsskifte nu om dage.

Der blev dog ikke til nogen af Lene og Davids tre sønner, nu i København og Norge, eller datteren, der er missionær i Tanzania.

Stafetten blev i stedet givet videre til Tone og Kasper Rahbek Pedersen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Trommeslager blev præst

Tone er vokset op i menigheden og har de seneste år været lovsangsleder, og hun ledte også lovsangen lørdag bag klaveret og sang solosang.

Kasper, der som sædvanligt spillede trommer, er et ”produkt af mission” og havde bestemt ikke set sig selv som præst. Men Gud talte til ham og sådan blev det.

Indvielse og anerkendelse

Efter handspålæggelse, indsættelse og lovsang talte David Hudson, menighedens mentor, der takkede og anerkendte den forrige generation og gav nogle visdomsord til den nye.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kasper takkede i sin tale dem, der har tjent og været med til at bygge menighedens fundament.

Han fortalte også om sin egen åndelige rejse hidtil, og hvordan Gud talte til ham om blot at elske mennesker omkring sig. Det ændrede hans liv og gav ham et nyt syn på mennesker.

Der blev også givet blomster og ord fra forskellige personer, bl.a. om at der skal mod til for at træde ind i noget nyt, om tro, som det står på bygningen, og om at stå sammen for at vinde byen Aalborg for Jesus.