Peter Rasmussen vil genskabe Idrætsefterskole
Efter at Torben Søndergaards bevægelse (TLR) har opsagt lejeaftalen, vil ejeren genskabe idrætsefterskolen i Thy – med kristent præg.
Den tidligere landsholdsspiller Peter Rasmussen vil forsøge at genskabe Thylands Idrætsefterskole, efter at Torben Søndergaard og ”Den Sidste Reformation” har beslutet at forlade Danmark.
Torben Søndergaard flyttede for seks år siden ind på ”Jesus Hotellet” i Aalborg, som den tidligere landsholdsspiller Peter Rasmussen købte og stillede til rådighed for organisationen.
Da bevægelsen blev ved med at vokse, købte Peter Rasmussen begyndelsen af 2018 den konkursramte Thylands Idrætsefterskole. Men efter den negative omtale af bevægelsen i TV2, har Torben Søndergaard opsagt lejeaftalen for at flytte til udlandet.
Udfordringen har spurgt Peter Rasmussen, hvad han nu vil bruge den store skole til.
– Jeg arbejder på at oprette en idrætsefterskole igen, da skolen er meget velegnet netop til det.
Jeg håber, det kan lade sig gøre. Det er ikke helt på plads endnu.
Det skal være en skole på kristent grundlag, ligesom mange andre efterskoler i Danmark.
– Var det dig, der opsagde TLR eller dem, der sagde op?
– Det var dem, der opsagde lejekontrakten.
– Er I blevet uenige?
– Vores veje skilles, men vi skilles som venner. Jeg synes, man har behandlet Torben meget dårligt. Han var ligesom dømt på forhånd. Jeg synes ikke, det er rimeligt at omtale bevægelsen som en sekt.
Jeg er ikke selv med i ledelsen. Jeg har selv tidligere været medlem af bestyrelsen, og da burde jeg nok have taget mere ansvar. For der er nok nogle problemer med, at TLR er meget topstyret.
Men det er jo svært at undgå, når man har en stærk leder, forklarer Peter Rasmussen.
– Blev du selv kristen gennem bevægelsen?
– Nej, jeg havde nogle stærke oplevelser nogle år før og kom til tro ved at læse i Bibelen og læse en kristen hjemmeside.
Jeg søgte efter nogen, der praktiserede tingene, som det stod i Bibelen. Da jeg mødte Torben og hans bevægelse, syntes jeg, at det var noget af det rigtige.
Jeg kan da godt se, at nogle ting måske er overdrevne, men vi må som kristne bære over med forskelligheder og i stedet bakke hinanden op, synes jeg.
Stærk omvendelse
Udfordringen har tidligere bragt en artikel om Peter Rasmussen.
Her i fortæller han bl.a.:
– Jeg er opvokset i et ikke-kristent hjem, men jeg begyndte tidligt at interessere mig for meningen med livet.
Jeg læste om alverdens religioner, videnskab og filosofier. Men det gav mig ligesom ingen fred indeni, fortæller Peter Rasmussen.
– Tiden efter, at jeg var holdt op med at spille fodbold, blev desværre en hård tid for mig psykisk og fysisk, husker Peter Rasmussen.
– På et tidspunkt var jeg meget langt nede og råbte så nærmest desperat på Gud og Jesus om hjælp, fortæller den tidligere landsholdsspiller.
– Gud gjorde det på overnaturlig måde helt klart for mig, at det var min måde at leve på, der var problemet, og at jeg skulle omvende mig til Gud og tjene ham.
Helbredt
Peter Rasmussen fortæller også om en helbredelse, da han begyndte at få det dårligt fysisk med smerter i sin venstre hofte.
– Smerterne var uudholdelige. Så kom jeg i tanke om, hvordan Gud tidligere havde hjulpet mig, og jeg besluttede at prøve at spørge Gud om hjælp igen.
– Jeg tog derfor chancen og lagde mine hænder på min hofte og bad en bøn om, at mine smerter måtte forsvinde i Jesu navn, fortæller Peter Rasmussen.
– I absolut samme øjeblik, som jeg bad i Jesu navn, forsvandt mine smerter, og de har ikke generet mig siden. Min hofte er stadig skæv og skrøbelig, men smertehelvedet er væk.