Søndergaard vil forlade Danmark efter TV2-hetz

– Det har været frygteligt for os som familie, siger han.

Jeg skal kun stå til regnskab for, hvad jeg har gjort og ikke for, hvordan det fremstilles, siger Torben Søndergaard.

TV2 har udsendt en nyhed om, at Torben Søndergaard vil forlade Danmark. Udfordringen har spurgt ham om baggrunden.

– Hvorfor har du besluttet at rejse fra Danmark?

– Vi har i længere tid talt om at rejse i længere perioder. 95% af eleverne på skolen er fra udlandet. Under 1 pct. af dem, der følger os på YouTube, er fra Danmark. Alt foregår allerede på engelsk. Så vi snakkede første gang om at rejse i længere tid for halvandet år siden, før vi lejede centret i Thy.

Da vi lejede centret i Thy, håbede vi, at vi kunne få det op at køre hurtigt, så det kunne køre videre uden os. Men pga. mediestormen kan vi nu se, at det vil være meget svært at have et sådant sted i lille Danmark. Stormen har gjort, at vi hurtigere blev klar til at tage disse skridt, svarer Torben Søndergaard.

– Hvordan har det været for dig selv og din familie at blive hængt ud i TV2?

– Det har selvfølgelig været frygteligt. Det er meget ubehageligt for os som familie at se, hvordan sandheden pludselig bliver fordrejet, og man bliver fremstillet i et meget negativt lys. Især også det, at mange mennesker faktisk tror, den måde vi bliver fremstillet på, er sand.

– Er det kun dig, eller er det hele bevægelsen, der flytter væk?

– The Last Reformation (TLR) er en bevægelse, og vi har som sagt ikke noget medlemskab. Alt har aldrig været styret fra lille Danmark. Så det vil ikke betyde så meget for TLR på verdensplan.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da det er mig, der har You-Tube kanalen, og når den følger med mig til udlandet, betyder det, at der bliver meget mindre fokus på Danmark. Og når centret i Danmark lukker, betyder det bare, at folk rejser til andre lande for at blive trænet i at leve som disciple af Jesus, eller selv lever livet, hvor de er.

– Er I uenige i bevægelsen? Vi kan forstå, at Peter Rasmussen mener, der er brug for en anden ledelsesform?

– Nej, vi er ikke uenige i vores bestyrelse eller lederskab. Peter er for det første ikke medstifter, som det er blevet nævnt flere steder. Han sidder faktisk heller ikke i bestyrelsen. Han var kun med i bestyrelsen en kort periode. Hans funktion er, at vi lejer nogle bygninger af ham. Så vi er i bestyrelsen enige i måden, det har kørt på.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Mener du selv, du har begået nogle fejl?

– Det har jeg sikkert, men jeg oplever det meget anderledes end alle dem derude, som kun får det gennem TV og aviser.

Nu kan jeg kun stå til regnskab for, hvad jeg har gjort og ikke for, hvordan det fremstilles. Men en dag vil vi alle se tingene, som de virkelig er, og ja, da vil vi sikkert alle se tingene med helt andre øjne.

– Vil du ændre nogle ting i fremtiden?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ja, helt sikkert. Den forfølgelse, som nu er på vej til Danmark og resten af Europa, gør, at vi alle må ændre mange ting. Men vil vi blive ved med at forkynde evangeliet og bede for folk? Ja, det vil vi. Evangeliet om Jesus er, hvad alle behøver, uanset hvad der sker.

– Har andre kristnes afstandtagen medvirket til, at du nu vil flytte?

– Lad mig sige det sådan: Jeg havde virkelig håbet på mere opbakning fra Kirke Danmark, men mange er faldet for, hvad de ser på TV2, og Danmark er et meget specielt land, hvor rygterne florerer. Vi har været stemt ude i flere år i Danmark. I udlandet er der en helt anden åbenhed og frihed til at arbejde sammen med forskellige kirker og kirkesamfund.

Kirken i Danmark forstår desværre heller ikke, at denne sag ikke kun omhandler mig, men kommer til at ramme alle, der forkynder evangeliet og beder for syge. Hele agendaen med disse programmer er i sidste ende at ramme alle, der gør dette. Når kirken derfor tager afstand istedet for at bakke op om friheden til at tjene Jesus, vil det i sidste ende ramme mange. Så jeg er i den grad bekymret for kirkens fremtid i Danmark, men har stadig et lille håb om, at nogle stadig vil rejse sig, og at Gud må vække sit folk, slutter Torben Søndergaard.

Familien er inviteret til USA, Canada og Australien oplyser han.

– Men vi bosætter os ikke nu. Vi rejser bare rundt og ser, hvad Gud vil, siger han.