’Baby Roe-sag’ rokker ved fundamentet for abort i USA

En mand i Alabama har anlagt sag mod en abortklinik på vegne af sit aborterede, ufødte barn. Arkivfoto.

En dommer i delstaten Alabama har accepteret en sag om manddrab, hvor en far sagsøger en abortklinik på vegne af sit aborterede barn.

Da Ryan Mager i begyndelsen af 2017 blev klar over, at hans kæreste var gravid, gjorde han det klart, at han ønskede at beholde barnet. Men trods Ryans tryglen, gennemførte den unavngivne kæreste en kemisk abort ved hjælp af Alabama Women’s Center.

”Vi har allerede vundet. Dette er så vidt jeg ved den første sag, som nogensinde er blevet åbnet for en aborteret baby,” siger Ryan Magers advokat, Brent Helms ifølge Christians Headlines.

USAs abortlovgivning er kendt under betegnelsen ”Roe versus Wade” og navngivet efter en højesteretssag i 1973. Da Ryan Magers sag rokker ved kvinders ”ene-ret” til at afgøre et fosters skæbne, omtales den nye sag som ”Baby Roe”, og det ryster aborttilhængerne og -klinikkerne.

USAs befolkning er meget delt i synet på abort, og det afspejles i vidt forskellige abortlove i de enkelte delstater, hvor nogle tillader abort frem til termin, mens andre forbyder abort fra første hjertelyd i fosterets 8.uge.