USA: Hver 4. faster

Matt Chandler, pastor i Village Church, Texas, opfordrer kristne til at afholde sig fra mad i fastetiden, fordi ”det, Jesus har, er så meget bedre end jordiske glæder”.

I en video fra sidste uge fortæller Matt Chandler, hvordan man kan bruge fastetiden, som i år er fra 6. marts til 14. april.

”Ikke al mad, men måske morgenmad eller frokost eller sådan noget. Vi vil tilsidesætte maden, og smagen og glæden fra den, selv om det er en god gave fra Gud.” Selve formålet med fasten er, at man får fokus på en større glæde, forklarer Matt Chandler ifølge Christian Post.

Når troende afholder sig fra mad, udtrykker de i virkeligheden, at ”der er en større glæde at opnå” og at ”jeg som Guds søn eller datter må hvile i det, han giver mig”.

Den tid, man ellers ville have brugt på morgenmad eller frokost, kan man i stedet bruge til at bede eller læse en tekst, som hører fastetiden til – og i det hele taget vende hjertet imod, hvor meget bedre Jesus er end alle jordiske glæder.

I Village Church tilbydes menigheden vejledning i at gennemføre fælles ugentlige faster, bønner og bibellæsninger.

”I de 40 dage før påske har kirken traditionelt gået ind i selvfornægtelse, faste og fokuseren på, at Jesus bar vægten af vores synd og død for os. Vi skal også forberede vore hjerter, så vi kan glæde os mere helt og fuldt over opstandelsen. Vi fornægter ikke os selv for fornægtelsens skyld, og vi faster ikke for fastens skyld. Men vi prøver med vores kroppe og sind og hjerter at gå ind i Kristi lidelseshistorie for os, så vi føler og mærker ting og gør os selv og vores fællesskab klar til at fejre Kristi sejr over synd og død for evigt, når vi kommer til Påskesøndags morgen,” forklarer kirkens ledere.

Hver fjerde faster i USA

Hver fjerde amerikaner praktiserer en form for faste igennem fastetiden, viste en undersøgelse fra LifeWay Research i 2017. Blandt katolikkerne vil omkring 61 procent faste, mens 20 af medlemmerne i de traditionelle protestantiske kirker og 28 % af de kristne med evangelikal baggrund vil faste. Det handler dog ikke udelukkende om at holde sig fra mad:


Artiklen fortsætter efter annoncen:57% faster fra en livret eller en bestemt drikkevare, mens lige så mange satser på at gå mere i kirke i fastetiden. For 39 % betyder fastetiden mere tid i bøn, mere velgørenhed (38%) eller det at droppe en dårlig vane (35%).