Temadag om menneskehandel

A 21 arrangerede i efteråret en march mod slaveri. Her ses demonstranter på Nytorv i København. Arkivfoto.

Den 14. marts afholder CNN ”MyFreedom Day”. Også i A21 Danmark sætter man denne dag både på de sociale medier og i andre store medier fokus på vor tids slavehandel.

A21 er en global organisation, som kæmper mod menneskehandel i det 21. århundrede.

Konceptet er at skabe opmærksomhed om problematikken, beskytte ofre og retsforfølge menneskehandlere gennem partnerskaber med andre organisationer og regeringer.

A21 har kontorer på 14 forskellige placeringer rundt om i verden, blandt andet i København.

Her er et frivilligt team, som hver uge arbejder for at bekæmpe menneskehandel, og som brænder for at se flere mennesker blive sat fri. A21 støtter #MyFreedomDay og er en ressource til viden på området under og udenom kampagnen på dagen.

Hvad er frihed for dig?

D. 14. marts er en global mærkedag, hvor individer og organisationer kan dele deres svar på spørgsmålet ”Hvad er frihed for dig?” på diverse sociale medier. Spørgsmålet kan besvares gennem en video eller et lille tekststykke, så det fremgår tydeligt. Hertil deles det med hashtagget #MyFreedomDay og dermed retter opslagene samlet opmærksomhed mod problemstillingen om slavehandel og mange millioner menneskers mangel på frihed i verden, oplyser Julie Fuglsang fra A21 Danmark.