Himmelske dage på Heden er en blanding af alt muligt

Kirkedagene i Herning arrangeres af mange forskellige slags folke- og frikirker. Derfor kan man også finde både skidt og kanel.

I Kristi Himmelfarts-ferien holdes der kirkedage i Herning. Mens mange frikirker er gået med til at arrangere det store fælles arrangement, er der også andre, som er kritiske.

Blandt dem er Henrik Ølholm Csizmadia, som er ledende pastor i Omega Kristent Center, Thisted. han er dels utilfreds med, at den katolske kirke er med, og har blandt de ca. 350 tilbud – hvoraf han indrømmer at mange også er gode og kristne – fundet flere nyreligiøse tilbud. han nævner siom eksempler:

”Besøg et hindu-tempel” med Sri Sithi Vinayagar Templet i Herning, hvor man også overværer et afgudsritual.

”Krop, kost og spiritualitet”, hvor Govind Radhakrishnan, underviser i yoga, meditation og ayurvedisk livsstil, Santhi Yoga Holstebro.

”Yogas fundamenter” hvor Gitte Bechsgaard underviser. Hun har beskæftiget sig indgående med yoga, sanskrit, vedisk astrologi, østilig filosofi og kontemplativ praksis igennem mere end 25 år. Hun har en Ph.D i netop Patanjalis Yoga Sutras fra 2011.

”Yoga for de morgenfriske”, hvor Sara Ziethen, Natkirkepræst i Roskilde Domkirke underviser i “kristen yoga”, kaldet “Cross-Yoga”.

Også helbredelsesmøde

Men som sagt er der 350 tilbud. Og langt de fleste er mere kirkelige.
Udfordringen har selv bidraget til det ”spirituelle spor” ved at arrangere et møde med den kristne helbredelses-prædikant Hans Berntsen.

Det sker fredag den 31. maj kl. 10-12 i Huset, Nørregade 7a, 7400 Herning.
Her holder Hans Berntsen et oplæg om ny livskvalitet. Herefter tilbyder han at bede for dem, der ønsker det, blandt de ca. 150 personer, som der er plads til. Arrangementet er gratis for deltagerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udfordringen har desuden en stand på mulighedernes marked.

Anne Mie Skak Johanson glæder sig til at mærke stemningen på markedspladsen, når den bliver fyldt med telte fra de mange kirkelige organisationer.
Marked med muligheder

På torvet i Herning bliver der et ”mulighedernes marked”.
Kirkelige organisationers telte med informationer og tilbud samles på en stor plads nær Hernings centrum.

Mulighedernes Marked er et der, hvor kirkelige organisationer præsenterer det, de arbejder med og måske tilbyder til lokalt kirkeligt arbejde og til personligt trosliv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I skrivende stund har koordinatoren Anne Mie Skak fået tilmelding fra cirka 40 kirkelige organisationer, der ønsker at få et telt på markedet. Men hun forventer, at der bliver 40-50 telte på markedet, når det åbner på Himmelske Dage.

– Det bliver en spændende markedsplads. I. Det skulle gerne give stemning af markedsplads, hvor man i de forskellige telte falbyder alt muligt, siger Anne Mie Skak Johanson.

Det er også Herning bys officielle markedsplads, som kommunen stiller til rådighed for Mulighedernes Marked under Himmelske Dage. Til daglig fungerer den runde plads omkranset af træer som en stor parkeringsplads i byens centrum.

Ud over de mindre telte, som de kirkelige organisationer vil kunne råde over, vil Landsforeningen af Menighedsråd opstille et stort cirkustelt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det telt vil vi fra komiteen også bruge til at afvikle store arrangementer. På pladsen bliver der også en scene, hvor vi vil afvikle programpunkter.

– Der bliver masser af liv på Mulighedernes Marked. Men der skal også være følelsen af marked, hvor der hele tiden sker en masse, siger Anne Mie Skak Johanson.