Kristne opfordres til bøn og faste for muslimerne

Den næste måned faster muslimerne. Kristne bør bede for muslimerne, mener Norea og DEM.

MUSLIMER BLIVER KRISTNE:
Camerouns tidligere generalkonsul i Saudi Arabien, Ibrahim Abba, er fulaner. Han havde ansvaret for tusindvis af pilgrimme i Mekka. Netop kendskabet til dette fik ham til at tvivle på ægtheden i den muslimske religion. Senere blev han en overbevist kristen. Udfordringen besøgte ham og bragte et interview med ham i 2012. Interviewet ligger på nettet og kan købes som hæfte på Hosianna.dk. – Stadig flere muslimer bliver kristne. Ikke mindst på grund af de kristne radioudsendelser, som Udfordringen støtter. Arbejdet kan støttes (med skattefradrag) via Missionsfondens projekt 5984 ”Udfordringens Radio-mission i Afrika” på konto nr. 9570 – 0006 139450 eller gennem Gospel Outreach mærket ”Radio”.

Fra i morgen mandag den 6. maj til om aftenen tirsdag den 4. juni holder muslimer verden over fastemåneden ramadan. Norea Radio og Dansk Europamission opfordrer kristne til at bede i 30 dage – for muslimerne.

For at fokusere på den muslimske verden, har de to organisationer i fællesskab udgivet en bedefolder, hvor der hver dag er oplysninger om et område eller et emne.

Hvordan begyndte det?

”30 dage i bøn” blev startet af en gruppe missionsledere, som ved et møde i Mellemøsten følte et tvingende behov for, gennem bøn, at fokusere på den muslimske verden og blive mere proaktive i at vise Guds kærlighed til muslimer.

Hæftet er nu udkommet i 26 år og mange muslimer er i disse år blevet kristne. Bønneguiden er skrevet af mennesker med indsigt i muslimernes verden. Hæftet kan også downloades (hos NOREA og Dansk Europamission).

Fokus på fulanere

Den første dag, mandag, handler det fx om verdens største nomade-folk, fulanerne.

De 35 mio. fulanere er også den mest unåede folkegruppe i Afrika. Langt de fleste er muslimer, men flere bliver kristne.

Nomaderne vandrer fra det østlige til det vestlige Afrika, tværs over Sahelzonen med deres kvæg. De kommer ofte i konflikt med de fastboende, fordi de lader deres kvæg græsse, hvor andre ejer jorden. I Cameroun og Nigeria har det fx ført til borgerkrig i visse provinser med to tusinde dræbte kristne.

Mange fulanere har dog slået sig ned som by-fulanere. De har ofte stor indflydelse, fordi de i nogle lande sidder på de lokale konge-titler, og de er ofte gode handelsfolk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udfordringens udfordring

Det er netop de fulani-talende muslimer, som Udfordringen forsøger at nå gennem radio-missionsarbejdet i Cameroun og Tchad. Her har Udfordringen medvirket til at oprette fem radiostationer, og desuden støtter vi andre uafhænge kristne radioer, samt mission gennem visning af forskellige Jesus-film.

 

30 Dages bøn – udgivet på dansk af Dansk Europamission og Norea Radio Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen: