Bethel fylder 50 – og hun er stadig smuk og sejlsikker

Der er kaffe på kanden, hvis man har lyst til at besøge Bethel, som har en stue med plads til 30 personer.

– Det sejlende sømandshjem Bethel kommer til Sønderborg fra 25. juni – 30. juni, hvor der er åbent skib fra kl. 10-22.

Hele sommeren sejler Bethel rundt til danske havne. Nu kommer det historiske skib til Sønderborg, hvor alle er velkomne ombord for at se skibet, få en kop kaffe og en snak.

Besætningen, der består af sømandsmissionærer og frivillige, har tid til at snakke og nyder at være værter!

I årets løb taler sømandsmissionærerne med mange sømænd på skibene i de danske havne.

Om sommeren nyder de så at tale med de mennesker, der kommer forbi Bethel. Hygge, god tid og lysten til at lytte til de besøgende giver ofte indholdsrige samtaler.

Aktiv i 50 år

Det er ikke til at se det, men Sømandsmissionens største skib Bethel fylder 50 år. Bethel, der oprindeligt hed Romsø Y302, blev søsat den 31. maj 1969. Det udgik af Søværnets tjeneste den 21. marts 2007, hvor det blev købt af Sømandsmissionen. Efter mange års aktiv tjeneste i Søværnet fortsatte skibet således i civil tjeneste.

Siden Sømandsmissionen overtog skibet, er det løbende restaureret. Bethel blev ombygget i 2010, så fordækket blev overdækket. I 2011 blev det yderligere ombygget, så bakken ved stævnen på skibet nu strækker sig helt hen til styrehuset. Skibet er i god stand og i store træk holdt tro mod sin historie – det er absolut et besøg værd!

Sømandsmissionærerne glæder sig til at møde alle ude i sommerlandet. Og de ser med forventning frem mod, hvad sommertogtet 2019 bringer af møder med mennesker. Ethvert menneske er et møde værd.


Artiklen fortsætter efter annoncen: