Drop in-dåb

… om livets små og store valg

Af Tina Varde
Journalist

Jeg smuttede lige forbi Solrød Strandkirke, da der var Drop in-dåb på valgdagen, fordi jeg gerne ville se, hvordan det foregik.

En lille dreng var netop ankommet sammen med sin familie. Hans mor havde, efter at de havde været henne for at stemme, lige checket på internettet, hvad der ellers foregik i Solrød den dag.

Da hun så, at der var dåb ad libitum i kirken, ringede hun straks og spurgte sine nærmeste, om de havde mulighed for at komme og deltage i en improviseret her og nu dåb af drengen.

Moderen havde længe ønsket at få drengen døbt, fortalte præsten Charlotte Gravesen, som tog varmt imod familien.

Efter en fin lille ceremoni forlod familien kirkerummet til organistens smukke toner, der løftede stemningen fra et højtideligt til et også festligt leje. Bagefter fik familien et glas champagne i de tilstødende lokaler. De fik også en bog til barnet.

Det var i hvert fald en let dåb. Og måske en lettende dåb, hvis det var noget, der var vigtigt for familien.

Efter drengens dåb fulgte flere. Der var mange præster i kirken den dag – hvor også Carsten Mølgaard Hansen og præster fra flere af nabokommunerne deltog. Det i sig selv gjorde stemningen lidt usædvanlig.

For en presset småbørnsfamilie eller en voksen, der har brug for et skub til at blive døbt, kan letheden måske være netop det, der er brug for. Så dåben for eksempel ikke bliver noget skræmmende, en sur pligt eller en stressfaktor, der belaster, fordi man føler sig forpligtet til på et ubelejligt tidspunkt at holde en stor, dyr, anstrengende ”pligtfest”, som man ikke orker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De mennesker, der var til drop in dåb, virkede i hvert fald glade for muligheden.

Hvordan vi vælger at håndtere livets små og store valg, er op til den enkelte.

Da min ældste søn for mange år siden blev døbt, bad jeg gæsterne medbringe en madkurv i stedet for gaver, så jeg ikke skulle stresse over servering efter kirken. Men kunne nyde dagen sammen med gæsterne. Det blev en fantastisk dag, som jeg aldrig vil glemme.


Artiklen fortsætter efter annoncen: