Hvorfor skal livet være så kompliceret?

Nogle gange bliver vi stressede, fordi vi vil for meget med for mange ting. Der er så mange ting i livet, at det ikke er muligt at give sig 100% til dem allesammen. Hvis du forsøger det, er der en stor risiko for, at du går ned med stress. Det er vigtigt at nå til en erkendelse af, at når man er nået hertil, så er det godt nok. Det er ikke fuldkomment, men det er godt nok til, at det fungerer i forhold til den tid, jeg har, og i forhold til det antal opgaver, der skal løses.
Det er perfektionismens væsen, der banker på og siger, at det kun er godt nok, hvis vi har givet os 100% til det hele. Men det er simpelthen ikke realistisk. Det er ikke muligt at give sig selv fuldstændigt hen til alle de områder, der er i livet. Livet i dag er så komplekst og så krævende, at vi er nødt til at stoppe, og nogle gange før vi vil det. Der kunne f.eks. skrives meget mere om det her emne, men det er nok bedst at stoppe nu, selv om det måske kun blev 60% så godt, som vi gerne ville have, at det skulle være.

Hej Jørn og Karin
Jeg synes nogle gange, at livet bliver så kompliceret. Selv når man skal på ferie, er der utroligt mange ting, der skal gøres. Og i hverdagen med arbejde, hjem, hus, have og børn kan det virke som om, at man aldrig finder hvile.

Har I et godt råd til, hvad man kan gøre i denne fortravlede verden?

Venlig hilsen den fortravlede

Kære fortravlede
Som familie med fire børn, hund, hus og have, kan vi kun bekræfte, hvad du skriver. Vi lever i en verden, der på mange måder er meget kompliceret.

Det viser sig også i, at der er mange mennesker, der går ned med angst og stress, fordi de ikke kan klare presset.

Kend dine grænser

Vi er dog de eneste, der kender vores egne grænser og hvilke opgaver, der tynger os, og hvilke opgaver, der giver os energi.

Derfor er vores første råd, at du lærer dig selv bedre at kende, så du ved, hvad du kan klare, og hvad du ikke kan klare.

Sæt din egen standard

Dernæst er det vigtigt, at du sætter din egen standard for, hvor meget ukrudt du tillader i din have eller rod i dit hjem osv. Tag ikke imod urealistiske krav hverken udefra eller indefra om, hvad du “burde” gøre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Du bør ikke gøre andet end det, du selv vælger at gøre.

Lev mere enkelt

Den tredje ting, vi vil nævne, er en opfordring til at overveje at leve en mere enkel livsstil. Tag de elementer ud, der bare er for meget.

Gå måske til en aktivitet mindre i ugen eller vælg bevidst at gå ned i tid på arbejdet, hvis det er muligt, eller lav nogle mere enkle aftensmåltider osv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I sidste ende er det vores eget valg, hvor meget vi lader vores liv diktere af den fortravlede verden.

Tag derfor livet tilbage og lev det liv, som du selv ønsker.

Med venlig hilsen
Jørn og Karin Braüner