Lad sommerens camps skabe fornyelse hjemme

Tusindvis af Udfordringen læsere har tilbragt gode dage på sommercamps.

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Udfordringen bringer i dette nummer en lang række artikler fra sommercamps og bibelcampinger, som vi har besøgt i løbet af juni-juli. Flere artikler følger i næste nummer.

Når man sådan besøger disse store og små bibelcampinger i sommerlandet, kan man kun glæde sig over den meget positive påvirkning, som tusindvis af kristne her får mulighed for.

Det gælder ikke mindst børn og unge, som her får oplevelser for livet – ja for evigheden – i et godt kammeratskab.

Til daglig kan man måske godt opleve det noget isoleret og ensomt at være troende. Måske er man den eneste troende kristen i klassen eller på arbejdspladsen. Og medierne og det officielle samfund omtaler også meget sjældent kristendom eller troende kristne på den positive måde, det fortjener.

Så er det en stor opmuntring at møde tusindvis af andre, som har den samme levende tro på en kærlig Gud og den vidunderlige frelser, Jesus Kristus, som vi oplever på så mange måder.

Men vores tro kan ikke overleve på en uges festligt samvær på en lejr en gang om året. Derfor gælder det om, at vi tager alt det positive, vi har oplevet, med hjem – og bruger det.

Heldigvis kan man ofte hente podcasts (lydfiler) med undervisningen, så man kan høre det, man gik glip af. I bilen. I toget og bussen. Eller man kunne jo vælge at bruge en time om ugen på det at lytte og læse til Guds ord – istedet for den bevidstløse eller ligefrem nedbrydende underholdning i radio og tv…?

Vi bliver nødt til at vælge. Det går ikke af sig selv. Hvis vi ikke tager god åndelig føde til os, underminers vores tro. Og når det så gælder – har du så noget at stå imod med?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er også derfor, vi udgiver Udfordringen – for at opmuntre og informere om alt det, Gud gør, og som man sjældent læser om i de verdslige medier. Og heldigvis kunne vi glæde os over nye abonnenter på nogle sommerstævner. Rigtig mange sagde, at de allerede holdt avisen – og at dén kunne de ikke undvære.

Ind imellem tænker jeg som redaktør på, om vi virkelig gør en forskel… Men aldrig har vi fået så mange positive og taknemlige tilbagemeldinger som på dette års sommercamps. Tak for det!