Torben Søndergaard søger asyl i USA efter ’religiøs forfølgelse’

Torben Søndergaard søger asyl i USA af frygt for forfølgelse i Danmark.

Lederen af The Last Reformation, Torben Søndergaard, fortæller i en lang video på YouTube, at han var nødt til at forlade Danmark for at søge asyl i USA. Han begrunder det med den forfølgelse, han var udsat for i forbindelse med TV2-dokumentaren ”Guds bedste børn”.

I videoen fortæller en følelsesladet Torben Søndergaard, at han altid har prøvet at holde sin sti ren for de fristelser, som har ført andre forkyndere til fald. Han fortæller om smerten ved at føle sig svigtet, forrådt og bagvasket af medierne og mange danskere efter TV 2-udsendelserne.

Men oplevelsen af at blive forfulgt har samtidig givet Torben Søndergaard en ny kærlighed til Jesus og en ny forståelse af hans lidelser, fortæller han.

Guds bedste børn

Udsendelsen ”Guds bedste børn” handlede både om The Last Reformation og en række andre omstridte religiøse bevægelser. Nogle filmoptagelser blev optaget af undercover journalister og efterfølgende klippet sammen, så det kunne misforstås som børnemishandling.

Især børns tilstedeværelse ved dæmonuddrivelser har foruroliget organisationerne Børns Vilkår og Red Barnet, og deres reaktioner fik flere politikere til at reagere.
Betænkning
Folketingets retsudvalg har skrevet en betænkning om, at dæmonuddrivelse på mindreårige og mentalt handicappede eller i deres nærvær kan betragtes som psykisk vold.

Denne betænkning var stærkt medvirkende til, at Torben Søndergaard og hans familie forlod Danmark for at søge asyl i USA. Han frygter, at betænkningen i fremtiden kan blive brugt imod ham og føre til fængsling. En sekulær stat kender ikke noget til dæmoner, konkluderer lederen af TLR i videoen.

Men Gud har sørget for familien også i USA gennem venner af TLR. Og der vil komme mere forfølgelse af kristne i land efter land, mener Torben Søndergaard.