Én bornholmer afløser en anden som generalsekretær for BaptistKirken

Torben Andersen og Lone Møller-Hansen foran BaptistKirkens sekretariat på Amager.

Torben Andersen, der i to år har været næstformand i BaptistKirkens ledelse, skal nu afløse Lone Møller-Hansen som generalsekretær.

Lone Møller-Hansen har boet på Bornholm i 18 ud af sine 58 år, og er nu bofast i Teglkås. Torben Andersen er født og opvokset i Østerlars, men har boet de sidste 20 år i Pandrup i Nordjylland.

Igen præst på Bornholm
Lone Møller-Hansen har været generalsekretær i BaptistKirken siden januar 2011.

Da gik hun på halv tid i sin præstetjeneste i Baptistkirken Bornholm og ind i en halvtids tjeneste som generalsekretær for kirkesamfundet.

Nu vender hun tilbage til at være præst på Bornholm, ganske vist stadig i en deltids-stilling, for hun fortsætter i BaptistKirken som kommunikationsmedarbejder én dag om ugen. Hun er nemlig uddannet journalist foruden sin teologiske uddannelse.

Mangeårigt samarbejde
Torben Andersen er ligesom Lone Møller-Hansen uddannet på Baptisternes Teologiske Seminarium – i 1984.

Derefter var har ungdomssekretær i Baptisternes Ungdomsforbund og ungdomspræst i Kristuskirken i København.

Fra 1989-1998 var han præst i Baptistkirken Bornholm, og det var faktisk Lone, der afløste ham som menighedens præst. Menigheden stod uden præst i perioden 1998-2001.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lones og Torbens veje har krydset andre gange. I 2004 sad de sammen i BaptistKirkens ledelse, hvor Torben netop den sommer var valgt som formand.

Lidt tilfældigt var det Lone, der blev næstformand – og det fik konsekvenser, da Torben få måneder senere måtte melde forfald pga. sygdom i familien og senere også selv gik ned med stress.

Dermed blev Lone formand for BaptistKirken frem til næste sommer. Det lod sig kun gøre, fordi menigheden på Bornholm var generøs med Lones tid, som på det tidspunkt var fuldtidspræst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De sidste to år har de to bornholmere igen siddet sammen i BaptistKirkens ledelse, Lone Møller-Hansen som generalsekretær og Torben Andersen som næstformand.

Reception
Mandag den 30. september markeres generalsekretærskiftet med en reception – i Café Julius under Købnerkirken på Amager, som er nabo til BaptistKirkens sekretariat.

Baptistkirken i Danmark tæller 55 menigheder fordelt over hele landet, med i alt ca. 5500 medlemmer. Baptisterne praktiserer udelukkende troendes dåb og tæller derfor kun voksne og unge, selv om kirken også har et stort spejder-, børne- og ungdomsarbejde.