Medrivende døgn om moderne kristen mission

Der var fuld fart over missionsfeltet, da Louisa og Richard Evans fra All Nations Christians College i London underviste i tværkulturel mission på BDMs missionskonference.

Weekenden blev en fængslende oplevelse for de 30 deltagere, som den 20.- 21. september var samlet til et konferencedøgn om ”Guds mission i en foranderlig verden” i Tyrstrup Kirkes sognehus.

Kandidatstuderende Susanne Lubago fra Sønderborg gik beriget hjem. Hun læser Diakoni på Aarhus Universitet:

– Vi mødte nogle engagerede undervisere, der også formåede at engagere os, så vi fik sat mange ord på, hvad mission er og har været. Vi fik øjnene åbnet for, at mission i dag er “glocal” – både global og lokal, siger hun.

Underviserne øste ud af deres erfaringer med kirker og mission på tværs af så forskellige kulturer som D.R. Congo, Nepal, Malaysia og England.

– Under 1/3 af verdens kristne lever i dag i den vestlige verden, fortalte Richard Evans. Den globale kristenheds tyngdepunkt er i løbet af det 20. århundrede flyttet til Latinamerika, Afrika og Asien. Det udfordrer selvforståelsen i hele det ”kristne” Europa.

– En gennemsnitskristen i verden i dag er ikke en europæer, men snarere en fattig kvinde i en landsby i Nigeria eller i et slumkvarter i Rio de Janeiro, sagde Richard Evans.
Jens Peter Rejkjær, general- og missionssekretær i BDM, fik sat fokus på lige netop det, han havde ønsket sig:

– Missionen er Guds mission, og Bibelen handler fra ende til anden om mission. Det handler for os om at bruge både hoved, hjerte og hænder i mission. Og udfordringen er enorm, når det gælder fattigdommen i verden. Derfor er det afgørende, at synet for mission først fødes i hjertet, slutter Jens Peter Rejkjær.


Artiklen fortsætter efter annoncen: