Gud er ikke stresset

Der er et billede, som bliver ved med at tale til mig i mit indre i denne tid. Det handler om at bøje sig længere og længere ned, krybe ind i Herrens telt og finde ind i hvilen i Guds nærvær.

Livet kan byde på mange op- og nedture, omstændigheder kan pludselig forandre sig, og vores ”sikre” verden kan styrte i grus. Det er ikke svært at blive revet med af verdens tumult og andre menneskers kriser. Men Herren forbliver stadig den samme faste klippe, for – Gud er ikke stresset! Han er aldrig i krise eller nervøs for morgendagen!

Herren har rettet sit fokus på dig. Han ser til dig og hjælper dig i alle dine trængsler. Og jeg mærker Herrens omsorgsfulde hjerte for os i denne tid, midt i vores kriser og til tider pressede situationer fra omverdenen, for dér findes Han lige midt i kampen.

En stærk personlighed, som var under stort pres i Bibelen, var Josva. ”Se på Josva”, siger Herren. Han måtte opmuntres igen og igen for ikke at frygte for presset, som lå foran ham, men til at have tillid til Herren, som kalder.

’Jorden, du står på, er Hellig’

Og da Josva var kommet over Jordanfloden, fejrede de påsken og spiste for første gang af det nye lands afgrøder. Folket havde gjort sig klar til at gå i krig mod Jeriko, men da viste Herrens hærfører sig for Josva. Føreren for Herrens hær stod foran Josva med draget sværd, og han var klar til kamp. Han bad Josva tage sine sandaler af… ”for det sted, du står på, er helligt”. Alt, Josva kunne gøre, var at kaste sig til jorden og ydmyge sig lige på stedet.

Herren beder dig flytte dit fokus fra omstændighederne til Hans tilstedeværelse, som er virkelig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der er ingen krig eller omstændighed, som kan måle sig med den autoritet og vælde, som Herren beskytter dig med. Og Han kalder på dig og mig igen og siger:

Åbn dine åndelige øjne, og se på mig. Jeg står med draget sværd, langt større og stærkere end dine bekymringer. Jeg svigter dig ikke, og jeg kommer ikke for sent! Dine fejltrin i fortiden er forbi, og du er trådt ud i nye dybder og højder med mig, for at du skal lykkes, siger Herren. For jeg er stærk nok til at lede dig ind i det nye land foran dig – fra sejr til sejr og fra herlighed til herlighed.

Skjul dig i Hans telt


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Salme 27 opmuntres vi til at søge ind i én af Herrens mange boliger, når vi frygter eller er bange. Det er godt at være i Hans hus, dér hvor vi kan fryde os over Hans herlighed og søge svar i hans tempel, der hvor Han gemmer os i sin hytte – ja, skjuler os i sit telt.
Lad Herrens Engel tage kampene for dig i dag, alt imens du finder ind i hvilen, på hellig grund, dér hvor Hans sejr er.