Nyt præstejob efter 28 år

Sognepræst Thyge Enevoldsen, Hillerød, stopper efter 28 år som præst i Grønnevang Kirke for at blive diakonikonsulent på halv tid i Helsingør Stift fra 1. 11. Her skal han være en inspirator for kirkernes sociale arbejde.

Den 59-årige sognepræst fik som nyuddannet i 1991 sit første og eneste præstejob i Grønnevang Kirke. Han voksede op i Hvide Sande, hvor hans far var leder af byens redningsstation. I Aarhus læste han på Diakonhøjskolen og siden teologi på universitetet og Menighedsfakultet.

I Hillerød er Thyge Enevoldsen særligt kendt for sit store engagement i Østbyen, hvor han ud over sit arbejde som præst også er ansat 25% som kommunal socialarbejder med fokus på at skabe netværk, tryghed og samarbejde mellem de forskellige institutioner.

I 2013 tog han desuden initiativ til at etablere det tværkirkelige arbejde Kirke Care, der i samarbejde med Natteravnene er til stede med hjælp og omsorg i nattelivet.

Thyge Enevoldsen fortsætter sit kommunale arbejde og engagement i Østbyen. Samtidig håber han, at jobskiftet vil give ham lidt mere tid til at være bedstefar og at fiske.
Der er afskedsgudstjeneste 27. oktober i Grønnevang Kirke.