Radio pTro fordobler lyttertal

Redaktionen i den norske kristne radiokanal pTro. Foto: pTro

Mens andre lokalradioer i Norge mister lyttere, har radio pTro, der statede som en sammenlægning af tre kristne lokalradier, nu fordoblet sit lyttertal.

Nye tal fra en national lytterundersøgelse viser, at pTro er gået fra 33.000 til 42.000 månedlige lyttere på tre måneder. I løbet af de sidste ni måneder blev lyttertallet fordoblet.

– Vi formidler Jesus og hverdagsglæde, og er meget glade for at så mange nye lyttere kommer med i pTro-familien, siger redaktør Anne Birgitte L. Bøe i en pressemeddelelse. ”Vort ønske er, at pTro bliver en landsdækkende kanal, som fylder hverdagen med noget positivt for både tro og liv, hverdag som søndag,” tilføjer Anne Birgitte Bøe.

Undersøgelsen viser, at norske lokalradioer til sammen havde 570.000 daglige lyttere ved udgangen af juni. Det er en nedgang fra 13,6 procent til 12,4 procent sammenlignet med tal fra fjerde kvartal i 2018, oplyser pTro. Nedgangen skyldes blandt andet, at FM-nettet er blevet afløst af DAB, og at nogle lyttere har svært ved at finde lokalradioerne.

Den kristne radio pTro blev oprettet i 2018 ved en sammenlægning af Radio Gnisten i Bergen, Radio Sørvest i Stavanger og Gimlekollen Radio i Kristiansand.