IPSICC

Folkekirken får engelsk hjemmeside

Abel fra Eritrea, der er kirketjener i Kingo Kirke, har fundet et kristent fællesskab i Apostelkirken (billedet). Foto: Christoffer Fryd

Flere og flere migranter i Danmark henvender sig til folkekirken. Nu kan de hente information om kirken på en engelsksproget hjemmeside

Folkekirken er til stede overalt i samfundet, og 75 % af befolkningen er medlemmer af kirken. Men mange har spørgsmål om kirken, ikke mindst, hvis de kommer fra et andet land.

På grund af stigende søgning mod folkekirken fra turister, udlandsdanskere og migranter lancerer folkekirken den nye engelsksprogede hjemmeside www.lutheranchurch.dk.

Hjemmesiden er fuld af information og fakta om folkekirken, blandt andet om dens historie, ritualer, bekendelsesgrundlag, samt information for folk, der ønsker at bruge kirken, fx til gudstjeneste, bryllup eller fællesskabsaktiviteter.

Lutheranchurch.dk er også en åben dør for alle, der ønsker at lære mere om folkekirken eller søger et fællesskab i kirken.

Formand for Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, Mogens Mogensen
Signal til ikke-danskere

Folkekirken forsøger i stigende grad at række ud mod borgere med ikke-dansk oprindelse og inkludere dem i folkekirkens fællesskab. Den nye engelsksprogede hjemmeside er en del af denne proces.

”Det er meget glædeligt, at folkekirken nu får en engelsksproget hjemmeside,” udtaler Mogens Mogensen, formand for Folkekirkens mellemkirkelige Råd, som varetager folkekirkens internationale relationer.

”Dermed signaleres det, at folkekirken også er for de borgere, der (endnu) ikke er dansksprogede. I en globaliseret tid er vi også nødt til at give interesserede i andre lande mulighed for at få oplysninger om folkekirken på et internationalt sprog, som mange forstår,” konkluderer Mogens Mogensen.