Guds design for SEX

Serien ’Guds design for sex’ kan hjælpe forældre med at forme børns moralske karakter. Forfattere: Stan og Brenna Jones. Præmieret af Christian Book Award som årets bog. I et samarbejde med forlag på Færøerne bliver disse 5 bøger nu udgivet i Danmark og på Færøerne. De 3 første bøger fåes også på færøsk. Over 1. million solgte eksemplarer.

Stan og Brenna Jones.

Mange kræfter vil presse vore børn til at træffe dårlige valg angående sex. Fra deres tidligste år bliver børn bombarderet med destruktive, falske budskaber om naturen af seksuel intimitet.

Disse budskaber kommer gennem musik, fjernsyn, internettet, diskussioner med deres venner, seksualundervisning i skolen og så videre. Resultatet? En bekymrende forekomst af seksuelle eksperimenter, teenagegraviditeter, aborter, seksuelt overførte sygdomme, skilsmisser og ødelagte liv.

Serien ’Guds design for sex’ hjælper forældre til at forme deres børns karakter, især angående seksualitet. Seksualundervisning i familien handler mindre om at give biologisk information og mere om at forme børns moralske karakter.

Hvordan og hvornår fortæller du dine børn om sex

Ofte bliver vi forældre fanget på det forkerte ben, når vores børn kommer til os med spørgsmål om sex. Hvis vi er uforberedte, er der risiko for, at vi kommer til at give kejtede, forlegne og ufuldstændige svar. Alt for tit ved vi ikke, hvordan vi skal snakke med vores børn om sex, eller hvornår vi bør gøre det.

Det behøver ikke at være på den måde. Som kristne forældre kan vi gøre meget mere end bare videregive information om forplantning. Vi har muligheden for at forme vores børns seksuelle karakter.

”Dette er en indsigtsfuld bog, som blander videnskabelige undersøgelsers opdagelser med bibelsk refleksion”
– Tim Stafford, seniorskribent, Christianity Today

Vores børn bliver oversvømmet med budskaber og information om sex. Overalt, hvor de vender sig hen – i vores nabolag, i deres skoler, i medierne – bliver de bombarderet med diskussioner, historier, vittigheder, blandede budskaber og debat om seksualitet. Hvordan kan forældre komme med et betydeligt input midt i sådan en larm, hvor meget af det synes at være uden for deres kontrol?

Karakter bestemmer adfærd

Forfatterne Stan og Brenna Jones siger, at seksualundervisning ikke så meget handler om at give information som om bevidst karakterdannelse. Hvordan vores børn handler på dette afgørende område, vil ikke blive påvirket af, hvad de ved om sex.

Det vil ikke engang primært blive påvirket af de bibelvers, de har lært udenad, eller de advarsler, vi giver dem. Først og fremmest vil deres adfærd blive bestemt af deres karakter. Hvad vores børn vil gøre, vil blive afgjort af, hvem de er på det særlige tidspunkt i deres liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Anerkendte eksperter

Stanton Jones, ph.d., rektor og professor i psykologi ved Wheaton College, er en nationalt anerkendt kristen ekspert i seksualitet i USA. Han har skrevet bøger om psykologi, kristendom og homoseksualitet og har bidraget til talrige artikler i professionelle tidsskrifter, så som American Psychologist.

Brenna Jones har en kandidatuddannelse i bibelske og teologiske studier og leder en aktiv tjeneste med discipelskab og støtte af kvinder. Stan og Brenna har tre voksne børn.

I bogen ”Hvordan og hvornår fortæller du dine børn om sex” tilbyder Stan og Brenna Jones hjælp til at etablere et bibelsk syn på seksualitet og taler om, hvorfor det er så vigtigt i dagens ”værdineutrale” samfund.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Idet de bygger på et bibelsk fundament, diskuterer de, hvordan du skal snakke med dine børn om seksuelle emner, og hvornår det er passende at fortælle dem hvad. Du vil finde vigtig og nyttig information angående ting, som dine børn møder fra den tidligste barndom til teenageårene.

Serien ’Guds hensigt med sex’

Forældre, Gud gav jer jeres seksualitet som en kostbar gave. Gud gav også jeres børn seksualitet. Hvis den bliver behandlet ansvarligt, vil den gudgivne seksualitet hos jeres barn blive en kilde til velsignelse og glæde.

Hvordan kan forældre hjælpe med til, at dette sker?

Vi tror, det er Guds hensigt for kristne forældre, at det hovedsageligt er dem, der underviser deres børn om sex. De første budskaber er de stærkeste. Hvorfor vente, til jeres barn hører de forkerte ting og derefter prøve at rette misforståelsen?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Seksualitet er en smuk gave. Hvorfor ikke præsentere den for børnene, som Gud havde tænkt det? Hvorfor ikke etablere dig selv som den betroede ekspert, dine børn kan vende sig til for at finde ud af Guds sandhed om seksualitet?

GUDS HENSIGT MED SEX er en serie bøger, som du kan læse sammen med dine børn i alderen tre til fem år, fem til otte år, otte til elleve år og elleve til fjorten år. Vi undgår ikke de sværeste emner såsom seksuelt misbrug eller homoseksualitet.

– Når vi underviste og skrev om principperne for gudfrygtig, forældrestyret seksualundervisning i det kristne hjem, hørte vi atter og atter fra forældre: ”Jeg tror, I har ret i, at jeg burde have sådanne samtaler, men jeg tror ikke, jeg kan snakke med mine børn på den måde.

Jeg ville ønske, der var noget, vi kunne læse sammen med vores børn for at få os i gang med at snakke om disse ting” fortæller Stan og Brenna Jones.

Udgangspunkt

– Bøgerne for børn i denne serie er beregnet til at møde dette behov. Det er ikke meningen, at de skal give alle de informationer, børnene har brug for, men snarere være et udgangspunkt for kristne forældre til at snakke om seksualitet med deres børn på en måde, som passer til hvert alderstrin. De giver et holdepunkt for samtalen, et springbræt til at få samtalen i gang.

De lægger ordene i din mund og bringer emnerne på bordet. Giv ikke bare børnene bøgerne til at læse, fordi hele vores pointe er at udruste jer som forældre til at forme jeres børns seksuelle karakter.

Bøgerne har til hensigt at være en vejledning til samtalerne med jeres børn, som vil styrke jeres påvirkning af dem på området med seksualitet, siger forfatterne.

Alle 5 bøger udkommer 1. december og kan forudbestilles hos forlaget Scandinavia scandinavia.as og i Udfordringens webshop Hosianna.dk. På bestillinger før 10.11 er der 20% rabat.