Ny forstander på Blidstrup Efterskole

Blidstrup Efterskole bor i smukke herskabelige omgivelser.

Kristen Gubi Glintborg er efter efterårsferien tiltrådt som ny forstander for Blidstrup Efterskole.

Han er 35 år og uddannet lærer fra Aarhus Seminarium og har tidligere arbejdet på Simmersted Friskole, Grejsdalens Efterskole og som afdelingsleder på Tasillaq Skole i Østgrønland.

Kristen Gubi Glintborg har også en kandidatgrad i pædagogisk sociologi og kommer fra en stilling som projektkoordinator ved Aarhus Universitet, hvor han har arbejdet med en international undersøgelse om matematik og natur/teknologi i 4. klasse.

I sine unge dage arbejdede Kristen Gubi på Udfordringen som ungdomsmedarbejder.
Kristen Gubi Glintborg fortæller til Nordjyske, at han længe haft en drøm om at stå i spidsen for en efterskole.

– Jeg ser det som en vildt spændende udfordring at blive en del af Blidstrup Efterskole og være med til at føre efterskolen videre med alt det, jeg kan bidrage med, og på et kristent værdigrundlag, som matcher mit personlige livs- og menneskesyn til punkt og prikke, siger han til avisen.

Kristen kommer til Blidstrup, efter at den tidligere forstander for Blidstrup Efterskole gennem 11 år pludselig opsagde sin stilling.

Det skete ifølge Morsø Folkeblad og Nordjyske efter en episode på skolen, hvor forældre klagede til bestyrelsen over, at forstanderen skulle have opført sig upassende overfor en dreng, der var elev.

Forældrene følte sig utrygge ved forstanderens pædagogik. Han fratrådte herefter med øjeblikkelig virkning efter ønske fra bestyrelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men skærmydslerne har ikke fået nogen forældre til at melde børnene ud af efterskolen. Der er fortsat 75 elever.

Den tidligere forstander blev afløst af Anne Sophie Thomsen som har været konstitueret leder, indtil Kristen Gubi Glintborg tiltrådte stillingen fra den 21. oktober.

Han blev udvalgt blandt 12 ansøgere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kristen er sønderjyde og boede indtil efterårsferien i et smukt stråtækket hus udenfor Christiansfeld sammen med sin kone, Camilla Glintborg, og deres børn på fire, syv og ni år.
Camilla kommer fra Mors og er vokset op i Sillerslev.

Efterskole på herregård

Blidstrup Efterskole ligger i landsbyen Blidstrup lidt nord for Øster Assels, på sydenden af øen Mors i Limfjorden.

Den er indrettet på en tidligere herregård. Den var i sidste halvdel af 1600-tallet ejet af Margrethe Reedtz, der bl.a. gjorde sig bemærket ved at grundlægge en skole for fæstebøndernes børn.

Blidstrup herregård fungerede som herregård frem til 1923.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 1946 købte Ejnar Stagstrup herregården og drev den som et afholdshotel.
I 1962 blev ejendommen overtaget af en gruppe mennesker med tilknytning til kirkelivet på Mors.

De satte ejendommen i stand og startede Blidstrup efterskole i 1964 med kristne værdier.
I dag ejer Blidstrup efterskole næsten hele byen, bortset fra et par huse.