Organist går på pension efter 37 år i Karlslunde

Organist Peter Steinvig

Karlslunde Strandkirkes organist gennem 37 år, Peter Steinvig, har valgt at gå på pension pr. 1. december.

Peter Steinvig, 64 år, har en lang klassisk musikuddannelse bag sig. Lige siden sine tidlige drengeår i Københavns Drengekor har sang og musik været en væsentlig del af Peters liv.

Han afsluttede sin uddannelse med diplomeksamen som organist fra Det Danske Musikkonservatorium i København.

Senere supplerede han sin uddannelse med studieophold i Paris og USA (Duke University), og har også taget en bachelor i både fransk og musikvidenskab. Derudover er han ”Bach-specialist”.

Mest til gospel

Trods sin flotte klassiske baggrund rent musikalsk er det dog gospelmusikken, Peter er mest kendt for, og han er én af dem med længst erfaring her i landet inden for denne genre. Som ganske ung startede han gospelkoret KEFAS, som i 2020 kan fejre 45 års jubilæum.

Derudover har Peter – helt frem til i år – været leder af gospelkoret Grace i Karlslunde Strandkirke, og han er fortsat leder af koret ”Saints & Sinners” i Gladsaxe.

Gospelarbejde og -netværk i mange lande

Allerede i 1991 arrangerede Peter den første gospel-workshop med amerikanske instruktører. Siden har han stået i spidsen for landets første store festival – Copenhagen Gospel Festival, og senere er andre kommet til; Sydkystens Gospel Festival, YOUNGospel og gospel-skole for børn i sommerferien i Karlslunde Strandkirke.

Peter har desuden afholdt utallige koncerter samt været instruktør på et væld af workshops, ikke bare i det meste af Danmark, men også rundt om i Europa bl.a. Tyskland, England, Italien og i særdeleshed i Polen. Peter har foretaget indtil flere turneer på gospel-hjemmebane, nemlig i de ”sorte” kirker både i USA og England bla. i 2009 i New York og London med forskellige kor.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gennem årene har Peter etableret et omfattende netværk til gospelmiljøerne der, og det er bl.a. blevet til et tæt samarbejde med nogle af de allerstørste navne indenfor gospel: Edwin Hawkins (Oh Happy Day), Andrae Crouch, Richard Smallwood, Jessy Dixon m.fl.

Aktiv i kirkens musikliv

I Karlslunde Strandkirke er Peter Steinvig en meget skattet medarbejder. Ud over at have spillet til de kirkelige handlinger i 37 år, har han også været aktiv i ledelse af kirkens mange lovsangsbands, hvor han støtter op om de unge, som udviser en musisk interesse.

Organisten har også været aktiv i ældrekredsen, til klyngesamlinger, bønneaftener, Cafégudstjenester samt i kirkens gospelkor. Desuden har han været den faste musiske ansvarlige i provstiets fællesgudstjeneste 2. pinsedag, ”Pinse på Herrens Mark”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Afskedsgudstjeneste

Peter Steinvig er gift med Anette og er far til fem børn og bor på ”Dalsgård” i landsbyen Ørsted på Sjælland, hvor han i sin fritid nyder at restaurere gården.

Han er passioneret samler af bondegårdsdyr og landbrugsmaskiner i miniaturestørrelse samt malerier af ældre dato med motiver fra landmandslivet – og så er han stor fan af Erik Clapton.
Der er afskedsgudstjeneste med efterfølgende reception for Peter Steinvig i Karlslunde Strandkirke søndag 24. november kl. 10.30.