Deltidspræst skal lede Aktiv Mission

Ruth Cilwik overtager rollen som generalsekretær for Aktiv Mission fra januar 2020. Hendes forgænger og stifteren af Aktiv Mission, René Hartzner, træder derefter ind i bestyrelsen.

Efter 18 år som generalsekretær giver René Hartzner nu missionsfaklen i Aktiv Mission videre til Ruth Cilwik. Hun tager over fra januar 2020, og derefter træder René Hartzner ind i bestyrelsen.

I oktober fyldte stifter af Aktiv Mission, generalsekretær René Hartzner, 84 år. Han har valgt deltidspræst i Missionsforbundet i Frederiksværk, Ruth Cilwik, som sin efterfølger, skriver Aktiv Mission.

Ruth Cilwik, der i august 2018 startede som projektkoordinator i Aktiv Mission, er den rette arvtager, mener René Hartzner.

”Ruth har jeg kendt igennem mange år som et meget positivt menneske. En visionær og stabil kvinde, som har et godt ry og et stort netværk. Derfor glæder jeg mig meget over, at kaldet til generalsekretær giver genklang i hendes hjerte,” udtaler René Hartzner.

International baggrund

Ruth Cilwik kommer fra Tyskland, hvor hun først var lægeassistent og senere tog en master i teologi. Hun kom til Danmark i 1989 og er gift med Torben Andersen, som hun har en voksen søn sammen med.

Ruth Cilwiks mor kommer fra Polen, hendes far har arbejdet som præst i Hviderusland, og selv har hun i forbindelse med teologistudiet arbejdet på et børnehjem i Indien et halvt år. Så da Aktiv Mission sidste år søgte en projektleder til at knytte trådene fra missions- og hjælpearbejde i Rusland, Polen, Albanien og Indien, slog hun til.

Mission er at hjælpe

– Mission er hjælp udefra til mennesker, der lider nød og mangler dannelse og oplysning. At man uddanner, informerer og hjælper mennesker. Og i mit univers går det altid hånd i hånd med de kristne værdier, sagde Ruth Cilwik, da hun blev projektleder i Aktiv Mission.

I samme forbindelse citerede hun Jesu ord: ”Giv og så skal der gives dig”.
– Det at gøre noget godt for andre, gør noget godt for os selv, og jeg tror, at det er en naturlov. Det er Guds naturlov, fastslog hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I dag kombinerer Ruth Cilwik jobbet som projektkoordinator i Aktiv Mission med stillingen som deltidspræst i Missionsforbundet i Frederiksværk. Det vil hun fortsætte med som generalsekretær.

Ud med evangeliet

”Opfordringen fra René til at træde ind i rollen som generalsekretær ramte virkelig en hjertestreng i mig. Når jeg kigger på Aktiv Missions historie og René Hartzners liv, så er det langt hen ad vejen båret af det samme, som jeg brænder for.

Nemlig at finde de mennesker, der bærer evangeliet længere ud, end jeg nogensinde kan komme til, og så støtte disse mennesker,” udtaler Ruth Cilwik ifølge Aktiv Mission.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ny form, samme indhold

Ruth Cilwik er overbevist om, at missionbegrebet må redefineres. men samtidig er missionsbefalingen den samme.

– Det handler om, hvordan vi fornyer os og taler et sprog, hvor vi mærker, at det er samfundsrelevant og også fanger opmærksomheden hos de yngre generationer. Det har vi stort fokus på lige nu, forklarer hun.

Håb for Danmark

Aktiv Mission skriver i sit seneste blad om vækkelse på Cuba, hvor Metodistkirker har over 60.000 medlemmer og er landets hurtigst voksende kirkesamfund.

Men også danskerne har brug for at møde evangeliet og modtage det håb, som kristendommen bringer, mener den afgående generalsekretær. Og hans efterfølger erklærer sig enig:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi har en opgave – ikke kun ude i den store verden – men også i at vække hjertet for mission herhjemme,” siger Ruth Cilwik.