KLF giver Buketten til Phillip Faber

Komponist og chefdirigent for DR PigeKoret får buket for sin sprudlende musikformidling.

– Alle kan synge. Vi har sang og musik som en kunst i os, mener Phillip Faber, der blev lykkelig over anerkendelsen fra KLF, Kirke og Medier. Foto: Henrik Lundahl Revshøi

Med stor livsglæde og begejstring gør Phillip Faber musikken og sangen til allemandseje med DR-programmer som ’Danmark synger julen ind’, ’Live fra højskolesangbogen’ og ’Den klassiske musikquiz’. Derfor har han nu fået Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Phillip Faber har ofte formidlet sin glæde for musik og sang gennem forskellige populære programmer på DR K.

Smittende humør -og kærlighed til salmer

DR’s Pigekors chefdirigent, der også er komponist, kunstnerisk ansvarlig for Malko Dirigentskolen og vært på flere DR-udsendelser, vil gerne vise, at musik ikke kun er for dem, der synger professionelt eller spiller et instrument.

For denne indsats har Phillip Faber nu fået Buketten fra KLF, Kirke & Medier.
– Vi kender ham for hans smittende humør, store musikalske talent og indgående kendskab til særligt den klassiske musiks verden. Han dirigerer kor og orkestre med stor entusiasme og formidler viden om musik i flere folkelige formater.

Og så har Philip Faber en kærlighed til den danske salme- og sangskat, som også kommer til udtryk på tv.

Vi giver ham Buketten for at dele ud af sin smittende sangglæde på en måde, så hele Danmark synger med, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

En glorie om højtiderne

Phillip Fabers egen interesse for musik begyndte, da hans mor sang for ham, og han selv sang i drengekor.

– Jeg har altid elsket at synge. Det er sprunget ud af ’Den blå anemone’ og ’Danmark nu blunder den lyse nat’.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Min favoritjulesalme er ’Dejlig er jorden’. Der er så mange smukke salmer. Carl Nielsens ’Påskeblomst, hvad vil du her’ er helt vanvittig. Der er så mange fantastisk smukke.

Vi har en skat der, som er helt fantastisk, som for mig er med til at sætte en eller anden glorie omkring højtiderne, siger Phillip Faber til KLF, Kirke og Medier.

Musikken er i os alle

På spørgsmålet, hvorfor musik er så fascinerende, svarer musikformidleren:
– Fordi musikken ligger i os. Alle mennesker, også dem, der siger, at de ikke kan synge, eller har fået at vide, at de ikke kan synge, kan synge! Sangen og musikken er på en måde en kunst, som er inden i os. Det er enormt smukt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvad betyder det for dig at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?
– Det betyder enormt meget, virkelig meget. Jeg er svimlende glad for, at de ting, jeg er med til at lave, virker som isbrydere og gør nogle mennesker nysgerrige efter at høre mere. Det er det bedste.

Phillip Faber er i øjeblikket aktuel med ’Danmark synger julen ind’, der blev sendt den 1. december på DR K og sendes igen den 24. december.

Han vender tilbage efter nytår med ’Den klassiske musikquiz’ og ’Live fra Højskolesangbogen’ på DR2, når DR K lukker.