Flere får julehjælp fra Kirkecenteret i Vejle

Frivillige fra Kirkecenteret pakker julehjælp til trængte familier i Vejle.

I denne weekend uddeler Kirkecenteret Vejle i samarbejde med Blå Kors, Rema1000 i bydelen Vinding og Rosborg Gymnasium julehjælp til 100 familier i Vejle.

Julehjælp er et tilbud, der via kommunen tildeles de børnefamilier, der har svært ved at sørge for en juletid på lige fod med resten af danskerne.

”Vi uddeler julehjælp, fordi vi gerne vil møde et konkret behov og gøre en forskel i Vejle. Med julehjælp ønsker vi at bekæmpe ensomhed og relativ fattigdom,” forklarer præst i Kirkecenteret Anne-Mette Fredegod.

Som et pilotprojekt samarbejder Kirkecenteret i år med Blå Kors.
Både kirken og Blå Kors håber, at julehjælpen vil bygge bro mellem familier i Vejle og Familienetværket i Kirkecenteret.

Blå Kors ønsker næste år at indgå samarbejde om julehjælp med flere kirker, der har Familienetværk.

Sidste år uddelte Kirkecenteret julehjælp til 75 familier. På grund af samarbejdet med Blå Kors var ambitionsniveauet i år skruet op til 100 familier.

Det er dog ikke kun samarbejdet med Blå Kors, der er bemærkelsesværdigt i år. Kirkecenteret oplever nemlig også, at opbakningen omkring julehjælp i år har været særlig stor. Ikke kun blandt Kirkecenterets egne medlemmer er der stor opbakning.

Også fra sponsorer udefra til kirkens årlige julemarked har engagementet været betydeligt større i år, og det har resulteret i et større overskud end forventet. Alt overskud går til at finansiere julehjælp.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når uddelingen af julehjælp finder sted søndag eftermiddag i Kirkecenteret, er de 100 familier først inviteret til julehygge med æbleskiver og gløgg. Der er også et fælles program for børn og voksne med bl.a. musikoptræden, fællessang og konkurrencer.

”Julehjælp handler nemlig ligeså meget om relationer og fællesskab, som det handler om at give familierne en dejlig jul med gaver og godter,” siger Anne-Mette Fredegod.

Også Kirkeibyen i Kolding og Fredericia samt Teglgårdskirken i Middelfart uddeler julehjælp i deres by i år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ialt 346 familier i Vejle modtager julehjælp fra forskellige organisationer og kirker.