’Kristen mission er en af Kirkens store skatte’

Henrik Sonne Pedersen

”Dansk Missionråd har for mig at se fokus på én af de store skatte i kirken – nemlig mission, som netop drejer sig om hvad Kirken er og skal.”

Det siger Henrik Sonne Petersen, der er cand. theol, ph.d. fra Sorbonne og Københavns Universitet samt tidligere missionær i Etiopien og nu i Grønland. Han skal fra 1. januar være generalsekretær i Dansk Missionsråd.

Missionær i Syd og Nord

Den 54-årige teolog og hustruen Agnete vender til januar hjem til huset i Nexø på Bornholm efter tre måneders ansættelse hos sømandsmissionen i Nuuk.

Både Henrik og Agnete, som er sygeplejerske og billedkunstner, oplevede det som et kald, da de blev kontaktet af Sømandsmissionen med opfordring til at arbejde med hhv. diakoni, mission og en designmaual for de grønlandske sømandshjem.

Parret har sammen med deres nu voksne sønner tidligere i en årrække været udsendt som missionærer for Promissio til Etiopien. Her underviste han blandt andet på den lutherske Mekane Yesus kirkes seminarium i Addis Abeba.

Siden hjemkomsten fra Etiopien har Henrik Sonne Petersen været ansat som programleder for Danmissions Kirke- og Dialog-arbejde.

28 missionsselskaber

I sit nye arbejde skal Henrik Sonne Petersen lede Dansk Missionsråds arbejde som paraplyorganisation for 28 vidt forskellige missionsorganisationer.

Både teologisk og ressourcemæssigt spænder disse organisationer vidt, men Dansk Missionsråd glæder sig både over den nye generalsekretærs faglighed og hans allerede eksisterende internationale netværk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Henrik har et solidt forudgående kendskab til vores arbejdsområde, han har en stor teologisk faglighed, særligt på det missionsteologiske felt, og han har arbejdet i flere af vores medlemsorganisationer gennem en længere årrække.

Han har tilmed et stort nationalt og internationalt netværk og er en respekteret person inden for missionsområdet,” siger bestyrelsesformand for Dansk Missionsråd Poul Erik Knudsen ifølge rådets hjemmeside.

Henrik Sonne Petersen afløser Jonas Adelin Jørgensen på posten som generalsekretær for Dansk Missionsråd.


Artiklen fortsætter efter annoncen: