Terapeut: Den bedste gave er at lære børn om Gud

Troen på Gud er meget vigtig for børn og unges trivsel, siger coach.

Selv hvis forældrene ikke er troende, bør de tilskynde deres børn til at tro på Gud.

Det skriver den jødiske psykoanalytiker og forældrecoach Erica Komisar i en artikel i The Wall Street Journal. Hun begrunder den usædvanlige opfording med henvisning til, at flere børn lider af depression og angst i takt med, at færre søger kirkerne. Undersøgelser viser en forbindelse mellem tro og bedre psykisk sundhed samt en følelse af mening med livet. Der er også mindre stofmisbrug og færre tilfælde af tidlig seksuel debut blandt troende unge.

– Som terapeut bliver jeg ofte bedt om at forklare, hvorfor så mange børn og unge lider af depression og angst. En af de vigtigste forklaringer – og måske den mest oversete – er den faldende interesse for religion. Dette kulturelle skifte har allerede vist sig katastrofalt for millioner af sårbare unge.

Børn og unge, som deltager i gudstjenester mindst en gang om ugen, scorer højere på psykisk velvære og har mindre risiko for psykisk sygdom. Samtidig vil kirkegængerne ofte gøre frivilligt arbejde, føle ansvar og være villige til at tilgive andre, forklarer Erica Komisar.

Derfor bør selv ikke-troende forældre lære deres børn om Gud og tage dem med til gudstjeneste. Tanken om at man bare dør og bliver til jord fungerer måske for nogle voksne, men det hjælper ikke børn, understreger terapeuten.

– Troen på Himlen hjælper dem igennem store tab. Den hjælper børn en tid med brudte familier, fraværende forældre, skoleskyderier og mareridt-agtige klimaforudsigelser, forklarer Erica Komisar.