Fokusér på bøn i de ’Brølende Tyvere’

Hvert år i dette årti må starte med faste og bøn om vækkelse, mener en række kirkeledere.

Kristne ledere har fået en vision om, at 1 million mennesker, fortrinsvis unge i USA, skal deltage i en ”Roaring Twenties fast” ved at faste og bede om vækkelse i starten af hvert år i det nye årti.

Roaring Twenties-fasten handler om at sprede håbet om en stor åndelig vækkelse både i USA og i andre lande til trods for bitre splittelser og politisk uro.

– Gud har meget i gang nu i de brølende tyvere, mener pastor Malachi O’Brien fra Kansas.

Forventninger til 20’erne

I et interview med The Christian Post har pastor Malachi O’Brien fra Kansas fortalt om en oplevelse med evangelisten Matt Brown under en ungdomskonference i juni. Her talte Louie Giglio om det, Gud vil gøre i løbet af dette årti, de nye ”brølende tyvere”.

”Jeg begyndte at tænke på, at der er en direkte forbindelse mellem 1920’erne og 2020’erne.Der er mange ligheder både politisk, åndeligt og økonomisk. Årtiet begyndte på én måde og sluttede på en helt anden måde,” forklarer O’Brien.

Han fortæller, at Herren mindede ham om at få 1 million unge til at faste og bede for det nye årti.For bøn har tidligere formet et årti.

Bedebevægelser i 90’erne

I 1995 opfordrede grundlæggeren af Campus Crusade, Bill Bright, til faste og bøn om vækkelse. Dengang blev det set som noget ret radikalt.

Kirkeledere som Ronnie Floyd, Jerry Falwell, Steve Gaines, Lou Engle, John Piper og mange andre deltog i denne bøn og faste. I slutningen af 1990’erne var der opstået to globale 24/7 bede-bevægelser, en i Storbritannien og en i USA.

“Jeg tror, Herren ønsker at præge en ny generation med åndelig sult og tørst, så det ikke er nok for dem at se stadions fulde af mennesker eller store events. De må præges, så de ved, at det ikke handler om magt eller styrke, men om Herrens Ånd. De må vide, at der sker noget mægtigt, når vi overgiver os og går ind i faste og bøn.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pastor Jentezen Franklin og medlemmerne i hans kirke i Georgia faster og beder hvert år i januar.

Flere hører kaldet til faste

Pastor Jentezen Franklin og hans kirke Free Chapel i Gainesville, Georgia, plejer at faste og bede hvert år i januar. Nu er pastor Franklin og hans menighed kommet med i det nye initiativ.

De fandt hurtigt ud af, at også andre har følt Helligånden kalde dem til en Roaring Twenties faste, fortæller Malachi O’Brien.

Digitale evangelister

Også Jon Groves fra organisationen Think Eternity har tilsluttet sig. Han voksede op som søn af en evangelist og har deltaget i mange kampagner. Men først da han selv blev præst, begyndte han at længes efter at opleve det, der skete under de store, historiske vækkelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– I tidens løb har kommunikationen ændret sig og er gået hånd i hånd med ægte vækkelser. Trykkekunsten hører sammen med Martin Luther og udvikles på George Whitefields tid. TV’et hører sammen med Billy Graham. I dag oplever vi den største kommunikations-forskydning i 500 år med de sociale medier. Og der er fantastiske muligheder for kommunikation. Nu handler det om at få oprejst digitale Billy Graham’er for at bringe Kristus ind i kulturen, siger John Groves.

– Min bøn er, at det ikke slutter med januar, men at det spredes som ringe i vandet i de næste generationer til en stor vækkelse.

Jesus valgte 12 ”teenage disciple” til at vende op og ned på verden. Og hvis Jesus før gjorde det med 12, kan vi slet ikke forestille os, hvad han vil gøre med 1 million unge, der brænder for Kristus og hans sag.

Men de unge har brug for at lære mere om faste.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Når du faster, så møder og oplever du Guds nærvær på en helt unik måde. Jeg længes efter, at alle, som deltager, må opleve det som Jakob, der måtte halte efter sit møde med Gud – at min generation aldrig vil være tilfredse med mindre end en mirakuløs indgriben af Gud, forklarer Jon Groves.