Nu er Dina hjemme hos Gud

Dina Al-Erhayem blev kun 44 år.

Den dansk-irakiske skuespillerinde Dina Al-Erhayem døde natten til den 29. december.

Dina blev kun 44 år. Hun nåede bl.a. at medvirke i filmene ’Flugten’, ’Mod resten af verden’ og ’Dommeren’.

Dina voksede op i Gilleleje med en dansk mor, irakisk far og tre ældre søskende.
Hun uddannede sig til skuespiller fra Aarhus Teater i 2003. Hun blev kendt, da hun i 2006 var vært på DR1 programmet ’Dinas dates’, hvor hun inviterede en række kendte mænd på date i jagten på at finde ”den perfekte mand”.

Oprindelig var hun ateist, men fulgte så i 12 år en nyreligiøs guru, før hun fik sit kristne gennembrud og kom i Kirken i Kulturcentret på Nørrebro. Hun stod offentligt frem i 2008 i Udfordringen i et interview, hvor hun fortalte om sin tro.

Hun var også vært i det kirkelige DR2-program ’Univers’.

I 2014 startede hun talkshowet ’Dinas talkshow’ på DK4, og hun blev brugt som foredragsholder. Hun måtte dog melde fra til ”Himmelske Dage” i 2019, og herefter meldte hun flere gange fra til aftaler.

Presset var for stort

I et opslag på Facebook skriver søsteren, Anja Al-Erhayem, på vegne af familien:
– Med de tungeste hjerter har vi netop sagt farvel til vores højtelskede søster. Dina har de senere år i stigende grad kæmpet en særdeles vanskelig kamp mod psykisk sygdom. Vi – og mange andre – kæmpede for hende og håbede til det sidste, at hun ville vælge livet.- Med den dybeste sorg fandt vi hende her til formiddag den 29. december i hendes lejlighed – hun havde desværre opgivet livet, skriver søsteren.