Wycliffe sender Kristin Westh til Chad

I begyndelsen af det nye år rejser 31-årige Kristin Westh tre måneder til Chad for at blive introduceret til arbejdet med bibeloversættelse og udvikling af undervisningsmateriale.

Chad ligger mellem Sudan og Nigeria midt på det afrikanske kontintet. Inden længe rejser danske Kristin Westh til landet, hvor hun skal være tilknyttet Wycliffe Danmarks partnerorganisation, SIL.

I løbet af sit ophold skal Kristin stifte bekendtskab med arbejdet med bibeloversættelse, læse- skriveoplæring og udvikling af undervisningsmateriale. SIL Chad arbejder med oversættelsesarbejde på 26 af de mere end 125 talte sprog i landet, og det er bl.a. det arbejde, Kristin skal stifte nærmere bekendtskab med.

Fransk og arabisk er de to officielle sprog i Chad, hvor 55% af befolkningen er muslimer og 41% kristne.  8 af landets sprog har hele Bibelen. 27 har Ny Testamente. 65 har ikke en oversættelse af et eneste vers i Bibelen.

Praktisk mission

Kristin drømmer om at blive udsendt med Wycliffe i en længere periode. Nu får hun mulighed for at spore sig ind på, hvilken retning hendes udsendelse skal gå i. Det afspejler sig i hendes forventninger til opholdet:- Jeg glæder mig til at se og opleve mange aspekter af arbejdet helt praktisk. Jeg håber på derigennem at finde min konkrete plads i det, så jeg derefter kan begynde at blive udrustet til at arbejde fast med Wycliffe.Den 19. januar bliver Kristin udsendt ved en gudstjeneste i Aarhus Valgmenighed.
– Jeg brænder for Wycliffes mission og har i mange år drømt om at blive en del af det, siger Kristin Westh, der nu rejser til Chad.