Poetisk Rock-album med Edge

Northlander er et sideprojekt fra gutterne i metalcore-bandet Fallstar, som har udgivet tre fulde albums tidligere i årtiet. Med dette helt nye repertoire af sange har de valgt at udgive dem under et nyt navn. Dette giver god mening, da lyden er noget nedtonet, og stemningen en del mindre aggressiv, end vi kender dem. Det er dog overhovedet ikke en dårlig ting.

Chris Ratzlaff, som fungerer som guitarist og forsanger i Northlander, har altid haft en hang til det meget metaforiske og digteriske i den lyrik, han skrev for Fallstar. Det har overhovedet ikke ændret sig på Forces of Light. Dette kan gøre det en smule svært at vide, hvad motivet til de enkelte sange egentlig er. Der er dog ingen tvivl om, at Chris har skrevet disse sange med en iver for, at både han selv og dem, som vil lytte, vil søge en dybere forbindelse med både skaberværket og Skaberen.

Der er en rød tråd af selvransagelse og fornyelse, som giver ekko igennem de fleste af numrene. Der bliver dog også i sangen ”Cult Leader” peget nogle fingre mod prædikanter og andre kulturelle ledere, som har det med at sætte sig selv højere end ikke bare andre, men også Gud selv. Denne form for tematik er meget mere lig det, vi kender fra Fallstar.

Resten af albummet har dog en meget mere drømmende atmosfære i ikke kun lyrikken, men også musikken.

Guitarist Bryan Ratzlaff og trommeslager Cody Carrier er med til at skabe en noget mere tænksom stemning, som er noget af et hop fra den mere direkte aggressivitet, de tidligere har leveret i Fallstar.

Northlander er et interessant sidespring for disse drenge, og de får virkelig vist, at de kan noget mere, end deres mere rå og intense baggrund indikerer. Et album, som alle fans af alternativ rock vil kunne nyde, og samtidigt noget for folk, som kunne tænke sig noget lyrik, som bryder lidt med det sikre, vi kender fra den kristne musikscene.