Vågen lovsang

Man skal efterhånden have tungen lige i munden for at vide, hvilken Hillsong udgave er hvilken. Der findes en Hillsong United, ledt af pastorsønnen, Joel Houston. Hillsong Young & Free er ungdomsafdelingen med en mere techno-baseret lovsang. Derudover laver de enkelte Hillsong-kirker verden over også indspilninger indimellem. Hillsong Worship er det “rigtige” oprindelige Hillsong – nu med tilføjelsen ‘Worship’.

Reuben Morgan er den eneste “af de gamle”, der er tilbage. Han har skrevet et utal af gode sange gennem årene. Han er medforfatter på tre af de nye, og synger også. Joel Houston som er i den “forkerte” udgave, er ikke længere væk, end at han også har skrevet tre sange til denne plade og ligeledes synger med.

Hvad Darlene Zschech var for Hillsong i 90’erne, er Brooke Ligertwood nu for Hillsong Worship. Hun har skrevet 7 af de 15 sange, er pladens medproducer og er også en af forsangerne (dem er der i øvrigt 10 af).

Der er 15 sange på pladen. De sidste tre numre er live-udgaver af sange, man finder tidligere på pladen (som nr. 4, 5 og 6). Der er ikke voldsomt forskel på de to udgaver, men det er fint at have “bruset” med fra det store stadion, hvor de holder deres gudstjenester i Sydney.

Live versionerne er faktisk en smule mere spændende end studio-versionerne. Det er nok fordi, de selv synes, det er de tre bedste, at de kommer to gange.

Personligt synes jeg, at de to bedste sange er dels åbningsangen ‘Awake my Soul’, som har en god energi, når først den kommer igang; og så ‘From Whom all Blessings Flow (Doxology)’ bygget på den gamle salme. Disse to er meget sangbare og vil sandsynligvis blive brugt i kirker verden over. Dette er dog nok også et spørgsmål om, hvorvidt der bliver lavet nogle gode oversættelser til de lokale sprog.

Det har altid moret mig, at de i Australien synger hallelujah med ‘y’, altså “hallelyjah!” Denne plade har ingen ændringer på det punkt.
Hillsong holder ellers fint stilen som en af de førende producenter af lovsang på verdensplan, også selv om der er blevet flere seriøse konkurrenter med årene.