At ville livet med Gud

Hvordan undgår vi at ende i en ’lykkejagt’ i vores iver for at følge Guds plan for vores liv?

Alle vil det gode, siger man. Men det gode er det bedstes værste fjende, så hvordan træffer man lige det helt rigtige valg, specielt i en tid, hvor mulighederne og tilbuddene nærmest står i kø for at markere egne fortræffeligheder? – Herom handler denne lille, udfordrende og vedkommende bog, der er meget velkommen.

Forfatteren er tilknyttet Luthersk Mission som prædikant, og det er selvfølgelig helt i sin orden. Mindre i orden finder jeg det dog, at der optræder en del udfald mod de karismatiske kirkeretninger; jeg synes, det forstyrrer fokus lidt og mener ikke, at dette teologiske mini-korstog er på sin plads, derimod lidt større rummelighed.

Man skulle dog ellers mene, at Luthersk Mission ikke havde behov for at definere sin bibelforståelse på baggrund af, hvad andre – fejlagtigt eller ej – måtte mene.

Med dette forbehold er der sådan set ellers kun godt at sige om sagen! Forfatteren har selv været på lykkejagt og peger på det paradoks, der ligger i, at selvom vi burde være lykkelige, føler vi alligevel, at ikke alt er, som det skal være. Det har han et meget godt bud på:

“Når vi febrilsk forsøger at finde Guds vilje med vores liv, skyldes det måske ikke kun ønsket om at tjene ham, men lige så meget vores desperate angst for at blive ulykkelige” (s. 12).

Derfor undersøger han nærmere, hvad der skal forstås med udtrykket ‘Guds vilje’, og hvordan Helligånden kan tjene til vejledning. En vejledning, der både er kompleks, “befriende menneskelig og dagligdagsrelevant” – en vejledning altså, ikke en facitliste.

I bogens sidste afsnit (der kunne fortjene udgivelse som særtryk) er der interessante overvejelser om helt konkrete ting i livet, set i forhold til Guds vilje: dating, ægteskab, job, bopæl og valg af menighed. Tak for det.

Lars Jensen: “Hvad vil du med mit liv, Gud?”
111 sider. 100 kr. Credo


Artiklen fortsætter efter annoncen: