Frikirkepioner og formand for Himmelske Dage 70 år

På Poul Kirks CV står: Lærer, præst og leder af missionsprojekter. Han har også startet tre efterskoler og været leder af FrikirkeNet.

Formanden for Himmelske Dage (Danske Kirkedage), Poul Kirk, kunne onsdag den 12. februar fejre sin 70 års fødselsdag.

Poul Kirk var først handelsuddannet, før han i 1979 blev færdig som lærer fra Herning Seminarium.

I sin barndom var Poul Kirk tilknyttet Indre Mission og KFUM og K. Senere kom han med i ledelsen af pinsekirken Smyrna i Herning. Som færdiguddannet blev han bedt om at flytte til Mariager for at etablere Pinsevækkelsens Efterskole (PVE), som senere skiftede navn til Mariager Efterskole.

I 1981 blev Poul Kirk højskolelærer og senere forstander på Mariager Efterskole. Fra 1989-1991 var han forstander på Frydensberg Efterskole og fra 1991-2000 forstander på efterskolen Alterna.

Præst og frikirkemand

I 2000 tiltrådte Poul Kirk som assisterende præst i Pinsekirken i Odense samtidig med, at han var redaktør på de danske pinsekirkers blad, KE.
Han var daglig leder af FrikirkeNet fra 2004- 2012 og samtidig redaktør af det nu nedlagte månedsmagasin domino, som han selv var med til at starte i 2004.
Poul Kirk har været ansat som konstitueret ledende præst i både Herning Frikirke og Bykirken i Odense frem til sin pension i 2015.

Himmelske Dage

Poul Kirk blev formand for bestyrelsen for Danske Kirkedage i 2017. Sidste år havde han den glæde, at det fælleskirkelige arrangement ”Himmelske Dage på Heden” i hjembyen Herning blev en stor succes.

Til Kristeligt Dagblad fortalte Poul Kirk om arrangementet:
”Politiet i Herning fortalte os endda, at byen aldrig har holdt så stort et arrangement med så få problemer. Der var mindst 25.000 deltagere, men kun et enkelt indbrud i byen undervejs.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Om glæden ved det fælleskirkelige samarbejde sagde frikirkepioneren, at han føler sig som en del af familien med både folkekirkefolk og katolikker i erkendelsen af, at ingen kirker har monopol på sandheden. Samtidig udtrykker Poul Kirk, at han allerede glæder sig til de næste Himmelske Dage, som skal finde sted i Roskilde i 2022.

Familien

Poul Kirk mistede sin første kone efter få års ægteskab.
Senere blev han gift med Karen Margrethe Kirk, og sammen har de fire børn og otte børnebørn.
Ud over alle de kirkelige gøremål har Poul Kirk også været kampagneleder for sønnen Jes-Henrik Kirk, der selv er tidligere efterskoleforstander og nu viceborgmester i Mariager Kommune for De Konservative.