Håb, der er båret af løfter i Bibelen

Max Lucado udgiver bog nr. 40, som beskriver forfatterens 12 yndlingsløfter fra Bibelen.

Det er en meget opmuntrende bog, der lyser op for Guds løfter og er Max Lucados 40. bog. Nogle af Amazons kunder skriver om den engelske udgave, at hans bøger bliver endnu bedre med årene.

Dybden i Guds løfter

Udover at skrive bøger, så har Lucado mange års erfaring som præst i Texas, og det mærker man i den dybde, hans bøger har på trods af en forfriskende, original skrivestil. Det er jo netop det, som Lucado kan, fange læserens opmærksomhed, så man her får indsigt i Guds løfter og dermed urokkeligt håb.

Uanset hvor god en oversættelse fra engelsk til dansk er, så vinder Lucados bøger ved at blive læst på engelsk, hvor man langt bedre kan værdsætte hans originale – nærmest underholdende – skrivestil, uden at det forfladiger det dybe indhold. Alligevel fungerer den danske oversættelse fint.

Løfterne baner vej

Lucados favorit-løfter er krydret med eksempler på umulige situationer, hvor han viser, at Gud har et løfte til ethvert problem. Ved at læse, forstå og stole på Guds stærke løfter i Bibelen bliver det muligt at gennemleve enhver situation – uanset hvor håbløs den ser ud. Altså ikke lade sig overvælde af problemerne, men fokusere på Guds løfter.

Lucado gennemgår sine 12 yndlingsløfter og lægger ud med et kapitel om, at vi er skabt i Guds billede, og den identitet skal vi tage til os! Andre kapitler er: Djævlens dage er talte, Guds arving (hvis man lukker Testamentet op!), Nåde til de ydmyge, Dine bønner har magt, Glæden er på vej, Du vil få kraft (om Helligånden), Retfærdigheden vil sejre, og et slut kapitel om Guds ubrydelige løfter og urokkeligt håb.

Max Lucado har skrevet 40 bøger. Mange er oversat til dansk.

Gem løfter som perler

Lucado opfordrer til, at læseren selv udarbejder en liste over løfter. ”Søg i Bibelen, indtil du finder de løfter, som taler netop til dig i din situation. Hold dem knuget i din hånd som de perler, de er; gem dem i dit hjerte, så de kan være dig til gavn og glæde langt ind i fremtiden.

Når Fjenden kommer og vil narre dig til at tvivle og frygte, så tag dine perler frem” (s.190). Lucado forsætter med, at løfterne kan føre frelst gennem frygtelige tragedier og give fred midt i hverdagens besværligheder.

Max Lucado:
Urokkeligt Håb – Byg dit
liv på Guds løfter
Indbundet. 196 sider. 200 kr.
Forlaget Lohse


Artiklen fortsætter efter annoncen: