IPSICC

Klimahjælp til verdens fattigste

Søndag den 8. marts går frivillige danskere igen på gaden for at samle ind til verdens fattigste.

I Danmark er vi i fuld gang med at klimasikre landet. Men det har de ikke råd til i verdens fattigste lande, hvor klimaforandringerne rammer hårdest. Som når en far til seks mister størstedelen af sine afgrøder i en stormflod i Bangladesh og vælger at migrere med sin familie ind i en usikker fremtid.

Eller når befolkningen i Sydsudan oplever, hvordan mangel på vand fra Nilen optrapper de lokale konflikter.

Konkret klimahjælp

Derfor har Folkekirkens Nødhjælp igen valgt, at deres årlige landsindsamling den 8. marts skal gå til klimahjælp til verdens fattigste. Ikke færre end 15.000 danskere ventes at stemme dørklokker i den gode sags tjeneste.

”Når jeg samler ind, ved jeg, at det gør en konkret forskel for et antal mennesker ude i verden. Det er en god følelse at gøre en forskel for verdens fattigste. En indsamlingsbøsse er klimahjælp til nye træer, en dæmning eller livsvigtige opsamlingssøer,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Eksempler på klimahjælp

Klimahjælp behøver hverken at være dyrt eller kompliceret. For eksempel kan det være at plante træer, som modvirker jordskred, optager CO2 og giver livsvigtig skygge, mad og medicin.

Det kan også være at introducere sydamerikansk quinoa i Afrika. En afgrøde, der kan modstå utilregneligt vejr, og som kan tilberedes til sunde måltider.

Klimahjælp kan også være opbygning af nye diger og udgravninger af opsamlingssøer, så ekstreme orkaner og oversvømmelser ikke koster menneskeliv. Opsamlingssøer giver vand i tørkeperioder og mad på bordet, fordi der opdrættes fisk i søerne, oplyser Folkekirkens Nødhjælp.

Man kan melde sig som indsamler gennem blivindsamler.dk