Fejring af OMs 40 år med international mission udsat

Internationalt er Operation Mobilisering næsten 60 år. Norge ville have fejret jubilæum i marts.

Grundlæggeren af Operation Mobilization, amerikanske George Verwer (81), skulle have deltaget i OM Norges 40-årsfejring. Foto: Operation Mobilisering.

Operasjon Mobilisering i Norge planlagde at fejre sit 40 års jubilæum den 27.-29. marts med besøg af OMs 81-årige grundlægger. Men nu er arrangementet udsat på grund af corona.

OM, som også har en dansk afdeling, har som mål at flere af de unåede folkeslag må lære Jesus at kende, og at kristne i hjemlandet må brænde for mission.

Frisk grundlægger

Operation Mobilisering blev grundlagt af amerikanske George Verwer. Trods sine 81 år er han fortsat i fuld aktivitet og fin form nu, næsten 60 år efter at han startede OM.

I forbindelse med sin 80 års fødselsdag tog Verwer ud på en lang togrejse gennem Europa. Han meddelte på forhånd, hvornår han kom frem til forskellige stationer, så folk kunne mødes med ham på perronen og derfra gå på café for at snakke sammen.

– Han lovede at betale traktementet for dem, der kom til stationerne, og på en af stationerne kom der over 200 mennesker, fortæller daglig leder af OM Norge, Bente Hinz.

George Verwer har besøgt Norge en række gange siden 1970’erne. Til sommer planlægger han et nyt besøg som taler på Ung Landsmøte i Kongeparken i Ålgård. ”Verwer brænder stadig,” siger Bente Hinz.

– OM’ere behøver ikke at rejse udenlands for at finde unåede. Vi ønsker i større grad at mobilisere kristne til at arbejde blandt flygtninge og asylsøgere i Norge, siger daglig leder Bente Hinz. Foto: Privat.

Rekrutterer unge

For tiden har den norske OM-afdeling kun tre langtidsmissionærer i andre lande. Nogle flere er ude på kortere opgaver.

Så sent som de sidste par måneder har OM-lederen registreret en øgende interesse for at rejse ud som missionær. Enkeltpersoner vil gerne rejse til steder som Israel, Italien og Mellemøsten, mens der er planlagt sommerteams til evangelisation i Norge, Australien, USA og Thailand.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For to år siden fik OM en ny og skærpet vision, som lyder: ”Vi vil se levende fællesskaber af Jesus-efterfølgere blandt de mindst nåede”.

– Det betyder, at vi vil nå ud til den tredjedel af verden, hvor mennesker ikke har adgang til en nabo som er kristen, ingen kirke eller noget miljø, hvor de naturligt kan høre om frelsen. Nu er en del af dem kommet til Norge som flygtninge eller asylsøgere fra lande som Iran, Syrien og Somalia.

Vi ønsker i større grad at mobilisere kristne til at nå ud til dem også her i Norge og ikke bare bede Gud sende folk ud til andre lande, for missionsmarken er også kommet hertil, siger Bente Hinz.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv om den planlagte fejring af 40-års jubilæet er aflyst, er drømmen i jubilæumsåret at få flere unge i organisationen.

Hver sommer er unge OMere samlet på en stor lejr i Tyskland, den såkaldte TeenStreet. Der får deltagerne blandt andet deres egen coach, som sidder sammen med dem og gennemgår et hæfte, som handler om, hvordan de kan vokse som kristne, leve med Gud, læse i Bibelen og dele troen på skolen.

Det er rigtig godt, og dette vil vi gerne se mere af, forklarer Bente Hinz, som foreløbig ikke tør sige noget præcist om, hvornår 40-års jubilæet kan blive fejret.

OM i Danmark

Helle Rønne Samuelsen er landsleder i den danske afdeling af OM, som har kontor på Drejervej 17 i København NV. Dette års årsmøde, som skulle finde sted i Højnæskirken i Rødovre den 14. april, er også blevet aflyst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Operation Mobilisering

OM blev grundlagt af amerikaneren George Verwer i 1961.

Hans første møde med den kristne tro var kontakten med en kristen nabokvinde, som bad for ham. Under en kampagne med Billy Graham i New York blev han kristen som 16-årig.

Verwer drog flere somre i træk på evangelisering i Mexico sammen med nogle kammerater og de uddelte blandt andet Johannesevangeliet. Det blev optakten til OM.

OMs formål er kristen evangelisk mission, undervisning og træning af unge til at gå ud med evangeliet.

6.800 personer arbejder for OM i omkring 118 lande over hele verden.